junij 3, 2019

Začenja se pestro Poletje v Celju

Nov mesec je v Celju prinesel nov prireditveni sklop dogajanja. Potem ko se je minuli vikend zaključil Mesec športa, se začenja Poletje v Celju, ki bo v juniju, juliju in avgustu popestrilo kulturno, glasbeno, umetniško in družabno dogajanje v mestu.

Poletje v Celju znvoa prinaša več kot 100 različnih dogodkov in prireditev. (Foto: Radio Štajerski val)

Več kot 100 dogodkov
Poletje v Celju tudi letos ohranja osrednje prireditvene lokacije, in sicer Krekov trg, Glavni trg in Nobelplatz, Trg pred Mestnim kinom Metropol, Muzejski trg, Vodni stolp, Knežji dvorec, Mestno plažo in Stari grad Celje. Organizatorji so tokrat dodali še dva nova prireditvena prostora, Drevesno hiško v Mestnem gozdu in hišo Alme M. Karlin v Pečovniku. Poletno dogajanje v Celju bodo v sklopu projekta znova obogatili nekateri že dobro poznani festivali. Jerneja Kolar iz Zavoda Celeia Celje našteva:



Slavnostno odprtje Poletja v Celju bo na poletno muzejsko noč, 15. junija. Kolarjeva razlaga:



Med drugim se boste na poletno muzejsko noč po mestu podali z vodičko v kostumu Sofije Hess, hčerko uglednega celjskega trgovca Heinricha Hessa, ki je ljubimkala s slavnim izumiteljem dinamita Alfredom Nobelom. Sicer pa ta večer prinaša prost vstop v vse v mestu delujoče muzeje in galerije. Poletje v Celju bo znova postreglo tudi s številnimi koncerti:



Poletno dogajanje v Celju bodo že tradicionalno sklenili s prireditvijo Dežela Celjska na Starem gradu Celje, ki ji je lani zagodlo vreme in so jo morali odpovedati:



Veliko se bo to poletje znova dogajalo v Celju. Podrobnejši program, ki prinaša več kot 100 dogodkov, najdete TUKAJ. (NS)