marec 18, 2022

Zakaj bodo na Upravni enoti Celje ob petkih delali dlje?

Od torka na upravnih enotah po državi ni več obvezno predhodno naročanje. Nekatere upravne enote strankam kljub temu še naprej omogočajo, da se za oddajo vlog naročijo. Preverili smo, kako je na Upravni enoti Celje, kjer so bile čakalne dobe za oddajo vlog v minulih mesecih med najdaljšimi v državi?

Na Upravni enoti Celje se lahko na termin še vedno naročite, lahko pa tja pridete tja tudi brez naročanja. (Foto: Radio Štajerski val)

V času, ko se je bilo za obisk upravne enote treba obvezno naročiti, so stranke na Upravni enoti Celje na termin čakale več kot 10 dni. Potem, ko je Vlada s sklepom ta teden odpravila obvezno naročanje, so temu sledili tudi v Celju. Načelnik Damjan Vrečko pravi:

Vrečko pravi, da z odpravo obveznega naročanja tudi na celjski upravi enoti beležijo povečano število strank:

Poslovni čas ob petkih bodo občasno podaljšali, ker kot pravi Vrečko, v letošnjem letu številnim potečejo vozniška dovoljenja in osebni dokumenti, konec meseca bodo začeli izdajati še nove, biometrične osebne izkaznice, zato pričakujejo povečano število strank. Razlaga:

Z 28. marcem se tako začne izdaja novih, biometričnih osebnih izkaznic. Kakšen bo postopek za uporabnike?

Nove biometrične osebne izkaznice bodo za približno 10 evrov dražje od klasičnih. Pa moramo hiteti z zamenjavo, če stari osebni izkaznici veljavnost še ne poteče tako kmalu?

(NS)