junij 22, 2016

Zakaj Dravinjski poslovni klub?

Brez mreženja, povezovanja in sodelovanja v podjetništvu dandanes ne gre. Tega se zavedajo tudi podjetniki in obrtniki v konjiški, zreški in vitanjski občini, ki so se povezali v Dravinjski poslovni klub. Vodil ga bo Emil Martinšek.

Člani Dravinjskega poslovnega kluba poudarjajo, da so apolitična organizacija, ki si bo prizadevala za boljšo kondicijo gospodarstva. (Foto: Občina Slovenske Konjice)

Vrata kluba ostajajo odprta
Podjetniki in obrtniki na širšem Konjiškem priznavajo, da se premalo poznajo. Bolj povezani si bodo laže pomagali z izmenjavo izkušenj, informacij, znanj. Dravinjski poslovni klub (DPK) bo deloval ob podpori konjiške, zreške in vitanjske občine ter konjiške območne obrtno-podjetniške zbornice. Na ustanovnem zboru kluba je bil tudi predsednik Obrtne zbornice Slovenije Branko Meh: "Povezovanje podjetnikov in obrtnikov je nadvse dobrodošlo. Verjamem, da bo Dravinjsko poslovni klub upravičil pričakovanja njegovih članov." Predvsem pa jim bo omogočal učinkovitejšo povezavo z lokalnimi in državnimi organi ter hitrejši dostop do najrazličnejših informacij, poudarja konjiški župan Miran Gorinšek: "Podjetniki so mi povedali, da pogrešajo učinkovite in hitre informacije. Da pogosto ne vedo, kam se obrnit. Ugotavljajo, da bi kakšno storitev lahko našli pri sosedu, iskali pa so jo na drugem koncu Slovenije ali celo v tujini." Ustanovitev Dravinjskega poslovnega kluba pozdravljajo tudi v vitanjski in zreški občini."Prepričani smo, da bo klub pripomogel k boljši podjetniški klimi v Dravinjski dolini. Za to si moramo prizadevati vsi člani," poudarja spešen podjetnik s Stranic Emilijan Fijavž.

Vodenje zaupali Emilu Martinšku
Včeraj so zbrani podjetniki podpisali ustanovno listino, poudarjajo pa, da vrata kluba pa ostajajo odprta, saj si želijo, da bi priložnost povezovanja in sodelovanja prepoznalo čimveč gospodarstvenikov. Imenovali so upravni odbor, ki ga bo vodil direktor podjetja Ramax Emil Martinšek, podpredsednik bo Stanko Kolar, predsednik odbora za gospodarstvo v konjiškem občinskem svetu; člana pa sekretarka konjiške obrtno-podjetniške zbornice Milena Brdnik in direktor podjetja GKN Driveline Peter Smole. Generalna sekretarka kluba je Breda Obrez Preskar, sicer direktorica konjiške občinske uprave. S predsednikom Emilom Martinškom se je pogovarjala Barbara Furman - prisluhnite jima v spodnjem posnetku.

 

Galerija slik

Datoteke

POGOVOR Z EMILOM MARTINŠKOM