november 5, 2018

Zakaj na Konjiškem naknadne volitve?

Na Konjiškem bodo potrebne naknadne lokalne volitve. Iz konjiške občinske volilne komisije so namreč sporočili, da v dveh krajevnih skupnostih ni bilo vloženih dovolj predlogov list kandidatov. Čas za njihovo vložitev je do 14. novembra.

Tudi, če bodo v konjiški občini dobili župana v prvem krogu volitev, bodo na volišča morali še 2. decembra (Foto:Radio Štajerski val)

Kje premalo kandidatur?
Lokalne volitve se nezadržno približujejo. Občinske volilne komisije so že pred dnevi potrdile kandidature za župane in občinske svete. V konjiški občinski volilni komisiji so odkrili pomanjkljivost. V krajevnih skupnostih Slovenske Konjice ter Dobrava - Gabrovlje ni bilo vloženih dovolj predlogov list kandidatov. Zato je komisija pozvala k oddaji dodatnih kandidatur, rok se bo iztekel prihodnjo sredo, 14. novembra. Naknadne volitve bodo 2. decembra. Ta dan je namreč predviden drugi krog županskih volitev v tistih občinah, v katerih župana ne bodo dobili v prvem krogu volitev, ki bodo 18. novembra. Spomnimo, da se v občini Slovenske Konjice za županski stol potegujejo trije kandidati. In sicer aktualni župan Miran Gorinšek iz Slovenske ljudske stranke, direktor konjiškega zdravstvenega doma Darko Ratajc, ki je skupen kandidat Socialnih demokratov, Stranke modernega centra in DeSUS-a ter poslanec Bojan Podkrajšek iz Slovenske demokratske stranke. (BF)