september 29, 2015

Zakaj prenavljajo avtocesto pri Konjicah?

Na štajerski avtocesti med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami v smeri Maribora obnavljajo vozišče. Dela naj bi končali do 2. novembra, že predvidoma 8. oktobra pa bo promet stekel po odstavnem pasu.

Voznike bodo na avtocesto v Tepanju znova spustili predvidoma prihodnji četrtek, vendar bo promet upočasnjen, saj bo potekal po enem voznem pasu.

Prihodnji teden po odstavnem pasu
Cestna dela opravlja VOC Celje, investitor je Družba za avtoceste. V soboto zjutraj so za promet zaprli oba avtocestna priključka pri Tepanju, čeprav ga prenavljajo le proti Mariboru. Promet so preusmerili na vzporedno regionalno cesto Maribor - Celje. Po besedah Petra Šepetavca s celjskega VOC-a bodo preplastili in obnovili 3,5 kilometra dolg odsek. „Doslej smo prenovili vozni in odstavni pas, trenutno obnavljamo talne oznake na avtocestnih krakih. Uredili bomo tudi jekleno varovalno ograjo. Če nam bo vreme naklonjeno, bomo dela zaključili 2. novembra. Na viaduktu Preloge bomo zagotovili še hidroizolacijo,“ še navaja Šepetavc. Promet bo v smeri Maribora najverjetneje znova stekel 8. oktobra po odstavnem pasu. Medtem bodo prenavljali še prehitevalni pas. (BF)