september 7, 2016

Žalčani nazdravili Fontani Zeleno zlato

Več kot 1.000 ljudi je sinoči nazdravilo novi žalski turistični pridobitvi, Fontani piv Zeleno zlato. Ne le Žalčani, tudi celotna regija, si od nje obeta veliko. Želijo si turističnega razcveta, ki bo omogočil dvig kulture pitja piva in bo hkrati spodbuda za gospodarstvo.

Takole so pivski fontani nazdravili (od leve proti desni) žalski župan Janko Kos, vodja gradnje Borut Sitar, vodja projekta Fontana Zeleno zlato Hana Šuster Erjavec, podjetnik Matjaž Omladič ter direktorica žalske občinske uprave Tanja Razboršek Rehar.

Slovesnega odprtja Fontane piv Zeleno zlato, ki je postala slavna, še preden so jo zgradili, se je udeležilo več kot 1.000 ljudi. Med njimi so bili tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, podpredsednik državnega zbora Matjaž Nemec, predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja in številni drugi. Za dobro popotnico novi turistični pridobitvi je poskrbel celjski škof Stanislav Lipovšek, ki jo je tudi blagoslovil. Ker slika pove več kot tisoč besed, si utrinke s spektakularnega odprtja poglejte v spodnji galeriji. (NS)