junij 7, 2018

Žanrsko pestra sezona v celjskem gledališču

V Slovenskem ljudskem gledališču Celje se že pripravljajo na novo gledališko sezono. Vanjo bodo z zanimivimi predstavami zakorakali jeseni. Prinaša pet premiernih uprizoritev, znova pa so poskrbeli tudi za najmlajše. Vabijo že tudi k predvpisu v abonmaje.

V Slovenskem ljudskem gledališču Celje bodo v novo sezono zakorakali septembra, s prvo uprizoritvijo drame Naše skrivnosti. (Foto: Radio Štajerski val)

Za vsak okus nekaj
Abonenti si bodo lahko v sezoni 2018/2019 ogledali pet predstav, ki jih pripravljajo celjski gledališčniki, in eno izbirno gostujočo predstavo. Prva bo na sporedu septembra, in sicer prva uprizoritev drame Naše skrivnosti, katere avtor je dramatik Bela Pinter. Sledila bo premiera tragične farse Floriana Zellerja Oče, ki jo bodo uprizorili na Malem odru. Oktober prinaša predstavo za otroke Kosovirji na leteči žici, legendarne Svetlane Makarovič, konec novembra pa krstno uprizoritev komedije Borisa Kobala Profesionalci espe. Na celjskem odru bo v novi sezoni tudi Molierova klasika Ljudomrznik, repertoar pa zaključuje prva slovenska uprizoritev drame Emanuela Aldrovandija Alarmi!

Za najmlajše ljubitelje gledališča ...
V Slovenskem ljudskem gledališču Celje so za najmlajše gledalce v novi sezoni pripravili dopoldanski in popoldanski Abonmajček. Ogledali so bodo lahko pet predstav, in sicer igrano lutkovno predstavo Trnjulčica, v izvedbi Mestnega gledališča Ptuj, predstavo Škrat Kuzma dobi nagrado, ki jo pripravlja Slovensko mladinsko gledališče, predstavo Brundagrrrrom! Gledališča Koper, igro za otroke in živali po motivih zgodbe Frana Levstika Kdo je napravil Vidku srajčico, v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj, in predstavo Erazem in potepuh, domačih celjskih gledališčnikov.

Ceneje do vstopnic
V Slovenskem ljudskem gledališču Celje že vabijo k predvpisu abonmajev, traja do 29. junija. Abonentom v tem času nudijo 10-odstotni popust in številne druge ugodnosti. Vpis abonmajev bo sicer jeseni, med 3. in 15. septembrom. Več podrobobnosti najdete TUKAJ. (NS)