januar 12, 2016

Zapeljal v podvoz, poln vode

Včerajšnje deževje z močnim vetrom velikih težav v naših krajih na srečo ni povzročilo. Gasilci so imeli vseeno nekaj dela s podrtimi drevesi in zalitimi hišami. V Laškem so reševali vozilo, ki je obstalo v zalitem podvozu.

Gasilci so imeli kar nekaj dela z odstranjevanjem podrtih dreves. (Fotografija je simbolična.)

Rešil se je sam
Voznik je okoli polnoči zapeljal v podvoz na Trubarjevem nabrežju v Laškem, ki je bil poln vode. Iz avtomobila se je na srečo uspel rešiti pred prihodom gasilcev, ki so avto kasneje izvlekli iz vode. Zjutraj je voda zalila tudi podvoz v Marija Gradcu. Na območju Laškega je veter podrl še dve drevesi in drog električne napeljave.

Razkrivalo strehe, podiralo drevesa
Na Ljubečni pri Celju so gasilci črpali vodo iz stanovanjske hiše. Veter je razkril streho hiše v Podgorju, na Ljubljanski cesti pa čez cesto podrl drevo. Drevo je ob tem padlo na streho hiše v Popovičevi ulici. V občini Žalec je veter razkril strehe treh stanovanjskih hiš. Močan veter je nagajal tudi v Dobju, kjer je razkril del ostrešij stanovanjske hiše in gospodarskega poslopja. V šentjurski občini je razkril streho gospodarskega poslopja v Prapretnem, v Dobrini podrl drevo. V Lesičnem v občini Kozje so sunki vetra podrli električni drog. Nekaj težav je bilo tudi na Konjiškem. V kletne prostore stanovanjskega objekta na Lambrechtovi ulici je vdrla meteorna voda, v Zrečah pa je veter v krožišču nagnil drevo. Gasilci so preprečili, da bi se podrlo na cesto. (AD)