marec 27, 2020

Zaprtje Abanke v Podčetrtku razburja

Abanka je včeraj zaradi epidemije novega koronavirusa začasno zaprla svojo poslovalnico v Podčetrtku. Občine Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli so na upravo naslovile protestno pismo s pozivom, naj komitentom zagotovijo najnujnejše storitve v poslovalnici v Podčetrtku in naj jih ne pošiljajo v Rogaško Slatino in Šmarje pri Jelšah.

Podčetrtku najbližji odprti poslovalnici Abanke sta zdaj v Rogaški Slatini in Šmarju pri Jelšah. (Foto: Štajerski val)

»Poslovalnica Podčetrtek je do nadaljnjega zaprta. Vabimo vas, da obiščete nadomestno poslovalnico Rogaška Slatina, Kidričeva ulica 5, Rogaška Slatina,« piše na spletni strani Abanke. Zaprtje poslovalnice je razburilo župane občin Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli, ki koristijo storitve te banke, saj poudarjajo, da bo zdaj treba na banki bodisi v Rogaško Slatino bodisi v Šmarje pri Jelšah, ki pa sta žarišči okužb s koronavirusom v naših krajih. Vse tri občine so zato na upravo Abanke poslale protestno pismo s pozivom, da komitentom zagotovijo obisk najnujnejših storitev poslovalnice v Podčetrtku. Župan Podčetrtka Peter Misja ob tem izpostavlja:

Misja ob tem dodaja:

Vse uporabnike Abanke iz južnega Kozjanskega Misja poziva, naj do nadaljnjega ne hodijo na banko ali pošto v Šmarje pri Jelšah in Rogaško Slatino, če to res ni nujno potrebno. Tudi sicer velja, da pojdite na banko ali pošto le, če je nujno, ostale storitve opravite od doma. (SP, AD)

Dopis, ki so ga na Abanko poslali župani treh občin.