februar 10, 2017

Zaradi neporavnanih dolgov odklop elektrike?

Upravnik večstanovanjskih stavb Atrij Celje oziroma Atrij Fisa, kot se imenuje po združitvi s podjetjem Fisa, se znova spopada s finančnimi težavami. Neporavnane dolgove za skupno elektriko v večstanovanjskih objektih ima do Elektra Celje, kjer ne izključujejo možnosti odklopa električne energije.

Denar, ki so ga za skupno elektriko v večstanovanjskih objektih plačevali stanovalci, ni prišel do Elektra Celje.

Zakon dovoljuje odklop elektrike
V sporočilu za javnost, ki so ga poslali iz Elektra Celje, navajajo, da so se z Atrijem sicer dogovorili za poplačilo dolgov, vendar se to še ni zgodilo. Etažne lastnike v večstanovanjskih objektih, ki jih upravlja nekdanji Atrij Celje, so pozvali, da se aktivno vključijo v reševanje nastalega problema. Po njihovih besedah lahko vplivajo na nastali položaj, v skrajnem primeru z izbiro drugega upravnika. Za odklop merilnih mest za elektriko v skupnih prostorih se v Elektru Celje doslej niso odločili. A ne izključujejo tudi te možnosti. Če dolg ne bo poravnan, bodo, kot so navedli, ukrepali skladno z 151. členom Energetskega zakona. Ta med drugim določa, da lahko elektrooperater po predhodnem obvestilu odklopi uporabnika na posameznem merilnem mestu, če v roku ne poravnava obveznosti.

V Atriju pretenj Elektra Celje ne razumejo
Po odgovore glede neporavnavanja dolga smo se obrnili tudi na upravnika Atrij. Za naš radio so v pisnem sporočilu pojasnili, da je Atrij Celje skupaj z Atrij Fisa v zadnjem času z večjimi poplačili poravnaval svoje obveznosti in da ne razumejo pretenj s strani Elektra Celje in družbe ECE. „Vsekakor ni v pristojnosti upravljalca elektro distribucijskega omrežja, da se vmešava v razmerja med etažnimi lastniki in upravniki. Zato je dejanje Elektro Celje, d.d. in ECE d.o.o. dejansko in zakonsko nerazumljivo in neosnovano, razen če imajo za to nerazkrite razloge, ki jih niso pojasnili,“ so v Atriju še zapisali v sporočilu. (NS)