december 28, 2018

Zasegli hladno orožje in prepovedano pirotehniko

Na mejnih prehodih Imeno in Bistrica ob Sotli so policisti zasegli nevarne predmete. 20-letnemu hrvaškemu državljanu so zasegli hladno orožje – kovinsko teleskopsko palico, 38-letnemu domačinu pa več kosov prepovedane pirotehnike.

Zasežena pirotehnika (Foto: PU Celje)

Ob 500 evrov in na sodišče
Hrvaški državljan, ki je včeraj v Slovenijo vstopal na mednarodnem mejnem prehodu Imeno, je imel v vozilu kovinsko teleskopsko palico dolžine 53 cm, ki je opredeljena kot hladno orožje, ki ga je prepovedano imeti v posesti ali nositi. Zaradi kršitev zakona so mu izrekli 500 evrov kazni, zoper njega pa bodo podali tudi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče za zaseg prepovedanega hladnega orožja.

140 kosov pirotehnike
Le malo kasneje so policisti Postaje mejne policije Bistrica ob Sotli pri kontroli prepovedane in nevarne stvari našli še na mejnem prehodu Bistrica ob Sotli. Pri 38-letnem domačinu, ki je vstopal v Slovenijo, so v vozilu našli in mu zasegli pirotehnična sredstva, ki sodijo v kategorijo F2, ki jih je prepovedano prepovedano imeti v posesti. „Policist je našel in zasegel dva zavoja po 10 kosov petard "XTREME SUPER TOP", zavoj po 20 kosov petard "XTREME COMMANDOS" in zavoj po 100 komadov petard "PIRAT", vse v originalni embalaži,“ so sporočili iz Policijske uprave Celje in dodali, da so skupaj zasegli 140 kosov petard kategorije F2. Poleg zasega kršitelja čaka 400 evrov kazni. (AD)

Galerija slik