julij 16, 2016

Zbrala pogum in pobegnila nasilnemu partnerju

„Klofute, pretepanja, zmerjanje, ampak še vedno vztrajaš in upaš, da bo boljše. Pa ni. Ko se nasilje enkrat začne, se samo stopnjuje,“ pravi Slatinčanka Agica Tovornik. Svojo zgodbo, iz katere je našla pot, je zapisala v knjigi Moja zgodba. Da bi opogumila tudi ostale žrtve nasilja.

Agica Tovornik (sedi) in Erna Ferjanič Fric med predstavitvijo knjige v slatinski knjižnici. (Foto: Knjižnica Rogaška Slatina)

Ne zatiskajmo si oči!
Slovenijo pretresa vse več žalostnih, tudi tragičnih zgodb družinskega nasilja. Nekatere prodrejo v javnost, številne ne. Dogajajo se za štirimi stenami, včasih zanje ne vedo niti najbližji sosedje in sorodniki. Takšna je bila izkušnja Agice Tovornik iz Rogaške Slatine. Grenko zgodbo, ki pa ima na srečo dober konec, je popisala v knjigi Moja zgodba. Bralkam in bralcem, žrtvam nasilja, želi tako pokazati, da nasilje ni sprejemljivo, jim vliti pogum in jih spodbuditi, da ukrepajo. Pa tudi vsem tistim, ki v svoji okolici zaznajo kakršnokoli nasilje, knjiga odpre oči. Denar, ki ga bo Slatinčanka zbrala s prodajo knjige, bo podarila žrtvam nasilja. Pred mikrofon Štajerskega vala je Agico Tovornik povabila Katja Žolgar. Prisluhnite jima v spodnjem posnetku. (AD)

Datoteke

O izkušnji in knjigi Agice Tovornik