marec 11, 2020

47 primerov koronavirusa, v celjski regiji do poldneva uradno še brez okužb

»Imamo potrjenih 47 primerov,« je na novinarsko konferenci dejal minister za zdravje Aleš Šabeder. Med vsemi primeri so trije v štajerski regiji, en na območju Murske Sobote. Na Celjskem potrjenega primera do današnjega opoldneva še ni bilo, a stanje se spreminja iz ure v uro.

Koronavirus se širi, preventivni ukrepi so vse strožji. (Foto: Pixabay)

Po naših krajih so številna ugibanja o okužbah s koronavirusom, a po uradnih podatkih na Celjskem še ni potrjenega primera. Vlada je na Twitterju zapisala:

"Imamo potrjenih 47 primerov, in sicer po zdravstvenih regijah:
-Ljubljanska regija: 27

-Dolenjska regija in Bela Krajina: 12
-Primorska regija: 3
-Štajerska regija: 3 in
-Murska sobota: 1."

Dejstvo je, da se številke spreminjajo praktično iz minute v minuto, saj pristojni vseskozi testirajo ljudi, zato je pričakovati, da bo koronavirus slej ko prej tudi v našem delu države.

Opozoriti velja, da je ob sumu na okužbo nujno spoštovati protokole, ki so zapisani TUKAJ, prav tako skrbite za svoje zdravje. Vstopna točka za odvzeme brisov za Celje in okolico je v Splošni bolnišnici Celje, kjer so pred urgentni center v nedeljo postavili posebne zabojnike. A prej je treba nujno POKLICATI, na številko 03 423 30 79. Tudi v zdravstvene domove ne vstopajte, če imate simptome, pač pa prej pokličite.