april 4, 2022

Aleksander Svetelšek bo novi direktor Splošne bolnišnice Celje

Člani Sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje so na današnji seji za direktorja tretje največje bolnišnice v državi imenovali Šmarčana Aleksandra Svetelška. Dobiti mora še soglasje vlade.

Aleksander Svetelšek je javnosti najbolj poznan kot nekdanji predsednik uprave Engrotuša in Petrola. (Foto: Žurnal24.si

Na razpis so prispele tri prijave, poleg Aleksandra Svetelška se je prijavila še ena Šmarčanka, Irena Nunčič, med drugim nekdanja direktorica šmarskega zdravstvenega doma. Direktorskega solčka si je želel še Gregor Pajić, nekdanji direktor Zdravstvenega doma Hrastnik.

»Potem, ko so kandidati na seji predstavili svoj program in odgovorili na vprašanja članov sveta zavoda, so ti glasovali o imenovanju. Z večino glasov so za direktorja imenovali Aleksandra Svetelška. Štiriletni mandat na funkciji direktorja Splošne bolnišnice Celje bo Aleksander Svetelšek nastopil potem, ko bo k njegovemu imenovanju dala soglasje še Vlada RS,« so po seji sveta zavoda, ki je potekala za zaprtimi vrati, sporočili iz celjske bolnišnice.

Predsednik Sveta zavoda Matevž Jug je zadovoljen, da bo bolnišnica v kratkem poleg strokovnega vodstva - na nedavnem razpisu je bil za strokovnega direktorja izbran Franc Vindišar, ki je nekoč že bil na tej funkciji - dobila tudi poslovno vodstvo s polnimi pooblastili. »Pred Splošno bolnišnico Celje je namreč veliko izzivov, za katere bo treba pripraviti ustrezne ukrepe,« je dejal. (AD)