AVGUST in koronavirus v naših krajih

01.08.2020

Novega koronavirusa še nismo uspeli premagati. Zdi se celo, da znova vedno bolj grozi. (Foto: Pixabay)

Novi koronavirus se še vedno ni poslovil, v Sloveniji je ob vstopu v avgust okoli 230 aktivnih okužb. Tudi v naših krajih so. Še vedno nas tako spremljajo ukrepi za preprečevanje širjenja okužb. Aktualno dogajanje bomo tudi ta mesec sproti spremljali na tej novici.

PONEDELJEK, 3. 8. 2020

SLOVENIJA - V nedeljo so v naši državi ob 272 testiranjih potrdili 1 novo okužbo s covidom-19, in sicer v Slovenj Gradcu. V bolnišnici se je zdravilo 22 bolnikov, 2 sta potrebovala intenzivno terapijo. Včeraj smo zabeležili tudi 2 smrti zaradi novega koronavirusa, s čimer se je skupno število umrlih povzpelo na 122.CELJE, ROGAŠKA SLATINA
- Enota Center celjskega vrtca Tončke Čečeve, ki je bila zaradi okužb z novim koronavirusom zaprta od 27. julija, je danes znova odprta. V varstvu je danes tako 11 otrok, ki niso bili v neposrednem stiku z okuženimi strokovnimi delavkami. Jutri se v vrtec vrača prva skupina iz karantene, ki je bila 23 otrokom in trem okuženim strokovnim delavkam odrejena 22. julija. Prihodnji teden pa se bo v vrtec vrnila tudi druga skupina iz karantene z 21 otroki in eno okuženo zaposleno. Kako pa je v Rogaški Slatini, kjer so v enoti vrtca Izvir prvo okužbo odkrili prejšnjo sredo? Ravnateljica Magdalena Plavčak nam je povedala:  

Otroci in zaposleni, ki so v karanteni, bodo doma še ves teden, za ostale pa je vrtec odprt - delo je, kot pravi ravnateljica, nemoteno, vseskozi pa upoštevajo vse potrebne varnostne ukrepe. 

NEDELJA, 2. 8. 2020

ŠMARJE PRI JELŠAH, ROGATEC
- Včeraj so novo okužbo z novim koronavirusom po podatkih Covid sledilnika zabeležili tudi v Šmarju pri Jelšah, prvo po precej dolgem času. Kot je znano, je bilo Šmarje v prvem valu eno od največjih žarišč okužbe, tam je tudi umrlo največ ljudi. Še eno novo okužbo so potrdili tudi v Rogatcu, kjer je trenutno 8 aktivnih okužb. Več ljudi je v karanteni.  


SLOVENIJA
- Na včerajšnjo soboto so v Sloveniji opravili 374 testiranj, pozitivnih je bilo 9 testov. Novi koronavirus je ob tem zahteval eno novo življenje. Še nekaj podatkov je razvidnih s sponje vladne grafike:
SOBOTA, 1. 8. 2020

SLOVENIJA, ROGAŠKA SLATINA, KOZJE
- Na včerajšnji petek so v Sloveniji potrdili 15 novih okužb z novim koronavirusom, med njimi po 1 v Rogaški Slatini in v Kozjem. V Rogaški je zdaj 12 aktivnih primerov, v Kozjem prvi v tem poletju. 


SLOVENIJA
– Dopustniški čas je na vrhuncu, a letos ga močno zaznamuje novi koronavirus. Od včeraj velja posodobljen seznam držav na zelenem, rumenem in rdečem seznamu. Iz katerih držav je ob vrnitvi v Slovenijo obvezna 14-dnevna karantena, preverite TUKAJ.

SLOVENIJA, ROGAŠKA SLATINA, ROGATEC, CELJE, ŠENTJUR, VOJNIK, ŽALEC, POLZELA – V avgust vstopamo s takšnimi številkami: v vsej Sloveniji je po podatkih covid sledilnika 240 aktivnih okužb, razpršene so praktično po vsej državi. V naših krajih je največ aktivnih okužb v občini Rogaška Slatina, 11, ker je tam okužba v vrtcu, je za več deset oseb odrejena karantena. V občini Rogatec je 7 aktivnih okužb, v Celju in Šentjurju so po 3, v Žalcu 2, v Vojniku in na Polzeli po 1. Skupaj so v vsej državi od marca potrdili 2156 okužb, umrlo je 119 ljudi.
Štajerski val v sliki