avgust 18, 2020

Borisa Kidriča covid-19 spravil na intenzivno nego

Rogatčan Boris Kidrič je glasbenik in zdravstveni delavec, ki je še junija na našem radiu razlagal o izkušnjah iz šmarskega doma upokojencev, kjer je kot prostovoljec pomagal med epidemijo novega koronavirusa. Julija je zbolel tudi sam. Borili so se za njegovo življenje. Kaj sporoča?

Takole poln energije je bil Boris Kidrič na našem radijskem srečanju s Tanjo Jurjec junija, zatem ga je covid-19 za dolgo časa položil v posteljo. (Foto. Štajerski val)

Novi koronavirus ni šala
»Pred tremi tedni sem še zabaval ljudi, hodil v službo, vse je bilo veselo, čez noč pa se je vse podrlo,«
razlaga Boris Kidrič. Po okužbi z novim koronavirusom in hudih zdravstvenih težavah je pristal v mariborski bolnišnici, potreboval je zdravljenje na intenzivni negi, minulo noč je prvič spet preživel doma. »Novi koronavirus je resen virus, ni šala,« pravi ob svoji izkušnji. Še podrobneje je svoj boj in težko izkušnjo opisal v pogovoru s Katjo in Davorjem. Prisluhni v spodnjem posnetku. Junijsko radijsko srečanje z njim pa najdeš TUKAJ.

Boris Kidrič je bil dolgo odrezan od svoje družine, zdaj je njegovo stanje vendarle takšno, da so ga iz bolnišnice odpustili v domačo oskrbo. (Foto: FB hčere Eve Kidrič)

Datoteke

Boris Kidrič o svoji izkušnji v boju z novim koronavirusom