februar 29, 2020

Celje bodo že šestič preplavili rdeči baloni

Na sobotno dopoldne bodo številna mesta po Sloveniji in svetu, tudi Celje, preplavili rdeči baloni. Obeta se že šesti pohod z rdečimi baloni, s katerim bodo obeležili tudi včerajšnji mednarodni dan redkih bolezni.

Pohod z rdečimi baloni bo po ulicah v celjskem mestnem središču in Savinjskem nabrežju. (Foto: FB HD Enostavno pomagam)

Kaj pa ona?
Zdaj že tradicionalni Pohod z rdečimi baloni, organizira mariborski Zavod 13, neprofitna organizacija, ki ozavešča o drugačnosti in nudi pomoč staršem otrok s posebnimi potrebami. V zadnjih letih je prerasel meje Slovenije in postal mednaroden. O namenu dogodka, ki se mu od samega začetka pod vodstvom Humanitarnega društva Enostavno pomagam pridružuje tudi Celje, predsednik društva Milan Ninić pravi:



Utrinek z lanskega pohoda rdečih balonov po Celju. (Foto: HD Enostavno pomagam)

Podnaslov letošnjega pohoda je Kaj pa Ona? Z njim se obračajo na mamo otroka, ki največkrat ob skrbi za otroka s posebnimi potrebami nima prave psihološke pomoči. Humanitarno društvo Enostavno pomagam je v tem tednu, pred pohodom, na svoji Facebook strani predstavljalo zgodbe mam, ki skrbijo za otroke s posebnimi potrebami. Ninić razlaga:

Pohod z rdečimi baloni se bo po ulicah v mestnem središču Celja začel ob 11. uri. Pričakujejo vas pri trgovini KOKO na Lilekovi ulici. (NS)