avgust 22, 2019

Celjska bolnišnica ob polletju v zelenem, ostajajo čakalne dobe

Splošna bolnišnica Celje, ki je že drugo leto v sanacijskem programu, je prvih šest mesecev letošnjega leta zaključila s pozitivnim poslovnim rezultatom. Na drugi strani so se v bolnišnici podaljšale čakalne dobe, še vedno jih pesti tudi pomanjkanje določenega kadra.

Med manjšimi letošnjimi naložbami v celjski bolnišnici so tudi nove usmerjevalne table. Namestili so jih na štirih lokacijah, bolnikom pa bodo v pomoč, da se bodo lažje znašli. (Foto: Splošna bolnišnica Celje)

Naredili več od predvidenega
Kot so sporočili iz Splošne bolnišnice Celje, so v prvem letošnjem polletju uspešno uresničevali zastavljeni finančni načrt in sanacijski program. Številke so zato, kot nam je povedala direktorica Margareta Guček Zakošek, pozitivne, pri čemer razlaga:

Ob tem je bolnišnica uresničila zastavljeni program dela tako na hospitalni kot tudi na večini specialistično ambulantne dejavnosti. Na nekaterih področjih so naredili celo več od načrtovanega, Guček Zakoškova pri tem opozarja:

Daljše čakalne dobe in pomanjkanje kadra
Težava še vedno ostajajo čakalne dobe, ki so se, kot pravijo v celjski bolnišnici, kljub uresničevanju pogodbe z ZZZS skupaj podaljšale v vseh skupinah storitev, ki jih spremljajo, in pri vseh stopnjah nujnosti. Zakaj?

Guček Zakoškova pravi, da so že začeli izvajati t. i. posebni oziroma dodatni program, ki bo do konca leta omogočil okoli 200 dodatnih operacij, ki bodo poslednično zmanjšale čakalne dobe na nekaterih področjih. Sicer pa imajo v bolnišnici še vedno nekaj težav tudi s pomanjkanjem določenega kadra. Direktorica razlaga:

Zaradi pozno sprejetega finančnega načrta bolnišnica v prvih šestih mesecih ni uresničila veliko naložb. Večinoma je šlo za nujno nabavo in naložbe, ki so jih začeli že lani, ali pa manjše naložbe, ki jih za letos predvideva finančni načrt. (NS)