marec 12, 2020

V celjski bolnišnici odpovedujejo nenujne posege in preglede

V Splošni bolnišnici Celje so se zaradi epidemiološke situacije v državi odločili, da delo organizirajo kot v fazi rumenega alarma. Odpovedujejo izvajanje nenujnih zdravstvenih storitev, začeli so notranjo reorganizacijo dela, da bi zagotovili ustrezne prostorske, opremske in kadrovske vire za oskrbo vseh, ki bodo v prihodnjih dneh potrebovali bolnišnično zdravljenje.

Od jutri, 13. marca, bodo v celjski bolnišnici prenehali z izvajanjem nenujnih zdravstveni storitev, tudi specialističnih pregledov. (Foto: Splošna bolnišnica Celje)

Od ponedeljka prekinitev nenujnih specialističnih pregledov
Z jutrišnjim dnem bodo v Splošni bolnišnici Celje zaprli glavni vhod v bolnišnico – vhod številka 1 in vhod številka 8, ki je vhod v najstarejšo bolnišnično stavbo – Gizelino bolnišnico. V sporočilu za javnost so zapisali: »Vstop in izstop vseh pacientov, ki prihajajo na obravnavo v novejši del bolnišnice in v Gizelino bolnišnico, bo potekal preko vhoda št. 6. Postopno bomo začeli tudi z zmanjševanjem izvajanja nenujnih zdravstvenih storitev v bolnišnici.«

Zaradi pomanjkanja prostih kapacitet in v skladu z dodatnimi preventivnimi ukrepi bodo jutri v SB Celje najprej začeli z ukinjanjem nenujnih operativnih posegov, od ponedeljka pa bo prekinjeno tudi izvajanje nenujnih specialističnih pregledov.

V prihodnjih dneh v domačo oskrbo odpuščeni vsi nenujni pacienti
Jutri, 13. marca, bodo v SB Celje najprej začeli z ukinjanjem nenujnih operativnih posegov, od ponedeljka, 16. marca, pa bo prekinjeno tudi izvajanje nenujnih specialističnih pregledov. Vse paciente, katerih zdravstvena obravnava bo odpovedana, bodo o tem obvestili po pošti. V prihodnjih dneh bodo v domačo oskrbo odpuščeni vsi pacienti, ki ne potrebujejo nujne hospitalne obravnave. Vstopna točka za testiranje pacientov na novi koronavirus tudi naprej deluje po opredeljenem protokolu. V veljavi ostajajo vsa navodila glede izrednih vstopov v bolnišnico. V bolnišnici so dovoljeni le obiski hospitaliziranih otrok, ki jih lahko obišče ena zdrava oseba. Še vedno je dovoljeno spremstvo ene zdrave osebe pri porodu.

V celjski bolnišnici so ob tem še zapisali, da bodo vse nove informacije pomembne za uporabnike njihovih storitev, redno objavljali na spletni strani in Facebook strani bolnišnice, obveščali bodo tudi preko medijev. Vse paciente in njihove svojce prosijo za razumevanje ter za odgovorno ravnanje, s katerim zaščitijo tako sebe kot druge. Vse aktualne uradne informacije v povezavi s koronavirusom lahko sicer spremljate na uradni vladni spletni strani, TUKAJ. (NS)

POVEZANI PRISPEVKI:
Koronavirus - v celjski bolnišnici dodatni preventivni ukrepi