maj 22, 2020

Celjska bolnišnica: delo gre počasi, stroški poskočili

V Splošni bolnišnici Celje od začetka maja delo znova poteka v bolj ustaljenih tirnicah, a ob strogih zaščitnih ukrepih. Preverili smo, koliko so že uspeli nadoknaditi, kako je z zaščitno opremo, za katero morajo zdaj poskrbeti sami in kako je s samoplačniškim testiranjem na covid-19.

Delo v celjski bolnišnici poteka ob upoštevanju strogih zaščitnih ukrepov, tako pacientov kot zaposlenih. (Foto: Radio Štajerski val)

Kako nadoknaditi, bodo morali še razmisliti
Kot je za naš radio povedala direktorica Splošne bolnišnice Celje Margareta Guček Zakošek delo, potem, ko niso več covid bolnišnica, poteka dobro, a dodaja:

Glede čakalnih dob pravi, da čakalne knjige delajo sproti in da se stvari spreminjajo: „seveda pa so se, če smo izvedli za 10 odstotkov manj storitev, čakalne dobe podaljšale za kakšen mesec.“

Stroški zaščitne opreme desetkrat višji
Delo v celjski bolnišnici sicer poteka ob upoštevanju strogih zaščitnih ukrepov, tako pacientov kot zaposlenih. S koncem epidemije, ki bo uradno konec maja, se bo odgovornost za zagotavljanje nabave zaščitne opreme prenesla na zdravstvene domove, bolnišnice in domove za starejše. Guček Zakoškova je za naš radio dejala, da je to ogromen strošek:

Opozarja tudi na to, da so se zdravstvene obravnave, zaradi višjih stroškov dodatne zaščitne opreme in daljših obravnav, podražile.

Na testiranje za 94 evrov
V Splošni bolnišnici Celje je prejšnjega tedna na voljo samoplačniško testiranje na okužbo s covid-19. Testiranje stane 94 evrov, znesek je treba poravnati pred odvzemom brisa. In koliko ljudi se je že testiralo?

Izvid dobite v 24 urah, ponj se lahko oglasite sami ali pa vam ga pošljejo po pošti. Podrobnosti o testiranju najdete TUKAJ. (NS)