september 16, 2022

Celjski zdravstveni dom: Kaj prinaša 3-milijonska prenova?

Potem ko so spomladi letos zaživeli dodatni prostori Zdravstvenega doma Celje, na Gregorčičevi 6, nasproti zdravstvenega doma, bo zdaj prenove in novih pridobitev deležna še matična stavba. Kaj prinaša več kot 3 milijone evrov vreden projekt?

Prenova matične stavbe ZD Celje bo zahtevna, tako finančno kot logistično. (Foto: Radio Štajerski val)

Še letos, v jesenskih mesecih, se bo začela obsežna rekonstrukcija stavbe Zdravstvenega doma Celje. Mestna občina Celje je, kot ustanoviteljica zdravstvenega zavoda, včeraj za projekt podpisala pogodbo z izbranim izvajalcem, podjetjem Remont. S tem projektom, težkim dobrih 3,4 milijone evrov, je občina uspešno kandidirala na javnem razpisu ministrstva za zdravje, ki je v okviru načrta razvojnih programov odobrilo sredstva za sofinanciranje v višini 1,87 milijona evrov. Celjski župan Bojan Šrot:



Pogodbo za rekonstrukcijo so podpisali (od leve proti desni) direktorica ZD Celje Alenka Obrul, celjski župan Bojan Šrot in direktor Remonta Matjaž Pavčič.

Rekonstrukcija bo izvedena v kletnih prostorih, pritličju ter prvem in drugem nadstropju, zgradili pa bodo tudi dvigalo ob objektu za dostop gibalno oviranim osebam. Direktorica celjskega zdravstvenega doma Alenka Obrul

Tega bodo uporabljale nosečnice, šolarji, študenti ter pacienti medicine, dela, prometa in športa. Novosti bodo še:

Obrulova je izpostavila še, da rekonstrukcija prinaša tudi klicni center, kardiološko ambulanto, nove prostore bodo pridobili tudi specializanti, referenčne sestre in čistilni servis. V sklopu projekta bodo dve zobni ambulanti obnovili ter dve uredili na novo. Rekonstrukcija, ki bo zahtevna in bo od zaposlenih, pacientov in obiskovalcev zahtevala kar nekaj prilagajanja, naj bi se začela to jesen, končana naj bi bila do konca prihodnjega leta. (NS)