april 1, 2022

Celjski zdravstveni dom še uradno s prostori na Gregorčičevi 6

V Celju so včeraj še uradno odprli nove, dodatne prostore za potrebe Zdravstvenega doma Celje, na Gregorčičevi 6. Z obnovo objekta, nasproti matične stavbe celjskega zdravstvenega doma, so pridobili okoli 2.900 kvadratnih metrov dodatnih sodobno opremljenih prostorov.

Slavnostni trak novih prostorov ZD Celje na Gregorčičevi 6 so prerezali (od leve proti desni) celjski župan Bojan Šrot, direktorica ZD Celje Alenka Obrul ter strokovni vodja ZD Celje Marko Drešček. (Foto: Radio Štajerski val)

Obnova zgradbe na Gregorčičevi 6, ki jo je Mestna občina Celje pred leti namenila za potrebe Zdravstvenega doma Celje, se je začela januarja leta 2020. O naložbi direktorica Alenka Obrul:




ZD Celje ima zdaj prostore na obeh straneh Gregorčičeve ulice.

Kot je ob odprtju dejala Obrulova, so skrbno preučili, katere dejavnosti bodo preselili v nove prostore, ki merijo okoli 2.900 kvadratnih metrov, zato, da bi delo na obeh lokacijah potekalo koordinirano:




Stene v pritličju krasijo fotografije poteka obnove, ki je bila zahtevna.

Na slovesnem odprtju je projekt prenove in pomen, ki ga ima prenovljena stavba za Celje in širšo regijo, izpostavil tudi župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, ki je dejal, da v veliki meri prispeva k še kakovostnejšemu izvajanju zdravstvenih in drugih storitev javnega zdravstvenega zavoda. Zdravstveni dom Celje namreč zagotavlja osnovno zdravstveno varstvo na primarni ravni 65.000 občanom iz Mestne občine Celje ter občin Dobrna, Vojnik in Štore. Dodal je:



Z novimi prostori na Gregorčičevi 6 so v Zdravstvenem domu Celje so rešili večletno prostorsko stisko, kar zelo veseli zaposlene in strokovnega vodjo celjskega zdravstvenega doma Marka Dreščka, ki pravi:




Novi prostori so sodobno opremljeni.

»Naši zaposleni imajo zagotovo veliko motivacijo in jim je v izziv delati v prijetnem okolju. Ne samo v rednih razmerah, še posebej v kriznih, kot smo jih imeli prejšnja leta,« je dejal Drešček. (NS)


Prenova objekta na Gregoričičevi 6 se je začela januarja 2020.