december 28, 2020

Cepljeni tudi prvi stanovalci Pegazovega doma in Doma ob Savinji

Včeraj so se v domovih za starejše začela cepljenja stanovalcev in zaposlenih. V Pegazovem domu v Rogaški Slatini je prvi odmerek prejelo 80 oseb, v Domu bo Savinji v Celju 100. Stanovalci, pravijo v obeh domovih, se po cepljenju dobro počutijo.

Pegazov dom v Rogaški Slatini je med prvimi dobil cepivo. (Foto: Štajerski val)

Kot je znano, se je včeraj v domovih za starejše začelo cepljenje stanovalcev. V Pegazovem domu, ki je cepivo dobil med prvimi v državi, so cepili 71 stanovalcev, ki so covid preboleli pred vsaj tremi meseci ter tiste, ki bolezni še niso preboleli. Ostali bodo na vrsti kasneje. Direktorica Kristina Kampuš pravi:

Ob tem dodaja, da se stanovalci po cepljenju dobro počutijo, čez tri tedne bodo prejeli še drugi odmerek. Kampuševa zagotavlja, da bodo do takrat še zelo previdni, saj tudi po prejetju prvega odmerka cepiva še lahko pride do okužbe, a je vzpodbuden podatek, da je v tem primeru potek bolezni lažji.

V Pegazovem domu je trenutno 26 pozitivnih stanovalcev, pri čemer pa Kampuševa pravi, da se virus v tem času obnaša malo drugače kot v prejšnjih mesecih:

Za cepljenje pa se je odločilo tudi devet zaposlenih. Kampuševa upa, da se jim bo pridružilo čim več sodelavcev in dodaja:

Med stanovalci pa se je po prvem povpraševanju za cepljenje odločilo 100 od okoli 130 stanovalcev Pegazovega doma.

V celjskem domu starejših včeraj cepili 100 ljudi
Tudi v Domu ob Savinji v Celju so včeraj začeli cepljenje proti covidu-19. Kot je za naš radio povedala direktorica Bojana Mazil Šolinc, so se cepiva zelo razveselili. In koliko stanovalcev so že cepili?

Ob tem so včeraj cepili tudi tri zaposlene, v prihodnjih dneh naj bi jih še okoli 40. Direktorica pa pričakuje, da se jih bo za cepljenje v nadaljevanju odločilo še več. (NS, TMG)