januar 20, 2022

Dekleta so silili v prostitucijo

Mariborski kriminalisti so prijeli tri osebe, osumljene siljenja deklet v prostitucijo. Kazensko so jih ovadili trgovine z ljudmi. Delovali so v nočnem klubu v bližini Maribora.

Tujke so prišle kot plesalke, pri nas pa so jih zatem silili v prostitucijo. (Fotografija je simbolična, foto: Pixabay)

Osumljeni so 53-letna državljanka Slovenije, 71-letni državljan Slovenije in 56-letna državljanka Srbije. »Kriminalisti so pridobili podatke, da v nočnem lokalu v bližini Maribora dekleta prisiljujejo v prostitucijo. Pri izvedbi hišnih preiskav in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so osumljenci organizirali prostitucijo na način, da so izkoristili socialno ekonomsko stisko najmanj treh tujk, državljank Venezuele in Kolumbije, jih s preslepitvijo po delu plesalke novačili, organizirali njihov prevoz v Slovenijo oziroma do nočnega lokala v bližini Maribora, kjer so jih nastanili in seznanili s tem, da njihovo delo ne zajema le plesa, temveč tudi izvajanje prostitucije. Zaradi izkoriščanja prostitucije so osumljenci z zlorabo odvisnega in podrejenega položaja z navedenimi žrtvami
razpolagali, jih v prostitucijo prisiljevali in le to nadzirali ter od prostitucije pridobivali protipravno premoženjsko korist,« sporočajo iz Policijske uprave Maribor.

Dodajajo, da so zbrali dovolj dokazov, da so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja trgovine z ljudmi po 113. členu Kazenskega zakonika vse tri pridržane osumljence prejšnjo nedeljo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Grozi jim od 3 do 15 let zapora.

Žrtve trgovine z ljudmi so namestili v krizno namestitev. (AD)