januar 29, 2020

Desetletje Visoke zdravstvene šole Celje

Visoka zdravstvena šola v Celju letos praznuje 10-letnico delovanja. Kljub nezavidljivim trenutnim razmeram v slovenskem zdravstvu, z zadovoljstvom ugotavljajo, da je zanimanje mladih za zdravstvene poklice še vedno veliko.

Študenti Visoke zdravstvene šole Celje so ponosni na dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo, v kateri lahko svoje znanje tudi delijo. (Foto: VZŠCE)

Ponosni na sodelovanje z lokalno skupnostjo
Visoka zdravstvena šola Celje izobražuje v dveh programih, dodiplomskem študijskem programu Zdravstvena nega in podiplomskem magistrskem programu Paliativna oskrba, ki je prvi tovrstni študijski program v Sloveniji. Na šoli bodo jubilej počastili z nocojšnjo osrednjo slovesnostjo, na kateri bodo med drugim letošnji generaciji podelili diplomske listine. In koliko diplomantov so našteli doslej? Dekan Gorazd Voga razlaga:

Ob tem so ponosni tudi na dobro sodelovanje šole s številnimi zdravstvenimi in socialnimi učnimi zavodi v širši regiji.

In kako dekan komentira trenutne razmere v zdravstveni negi in slovenskem zdravstvu nasploh?

Dekan Gorazd Voga pravi, da je zanimanje mladih za izobraževanje na njihovi šoli precejšnje. Vsako leto lahko sicer sprejmejo do 60 novih študentov. To je največ, kar še zmorejo njihove kapacitete, zato morajo pogosto več interesentov tudi zavrniti.

Ni povsem verjela, da začenjajo uspešno zgodbo
Ob 10-letnici Visoke zdravstvene šole Ceje smo spregovorili tudi s pomočnico direktorice za zdravstveno nego v Splošni bolnišnici Celje Hildo Maze, ki je ena od tistih, ki so sodelovali pri ustanavljanju šole, še danes pa je v njej tudi predavateljica. Anja Deučman jo je poklicala, prisluhnite v spodnjem posnetku. (NS)

Datoteke

Pogovor s Hildo Maze