december 18, 2021

Dnevi cepljenja - lokacije in termini v naših krajih

V vsej državi bo od nedelje do prihodnjega četrtka akcija Dnevi cepljenja. Z njo želijo pristojni k cepljenju proti covidu-19 nagovoriti tiste, ki se za to še niso odločili.

Dnevi cepljenja so po vsej državi. (Foto: Pixabay)

Cepilni centri bodo v okviru akcije Dnevi cepljenja podaljšali svoj delovni čas, prav tako bo več enot na terenu, v manjših krajih. Večina zdravstvenih domov v naših regiji je že objavila urnike cepljenja, najdete jih v spodnjih grafikah.

Cepljenje bo ponekod možno tudi v nedeljo, in sicer v Rogaški Slatini, Slovenskih Konjicah, Žalcu in Slovenski Bistrici, v vsaki slovenski statistični regiji bodo na eni lokaciji omogočili tudi nočno cepljenje, v Savinjski regiji bo v Splošni bolnišnici Celje. "Če se za cepljenje odločite med 20. uro zvečer in 8 uro zjutraj, se s cepivom Pfizer-Biontec lahko cepite v ambulanti za Splošno nujno medicinsko pomoč (SNMP) v Urgentnem centru Celje. Do ambulante dostopate skozi vhod št. 19., kamor vas bo usmerila triažna sestra pred Urgentnim centom Celje," sporočajo iz celjske bolnišnice.

Podatki kažejo, da je v Sloveniji precepljenost sicer precej slaba, 55,9-odstotna. V Savinjski in Podravski regiji je še slabša, v prvi 54-, v drugi pa 52-odstotna. Podatke za posamezne občine najdete TUKAJ.

ZDRAVSTVENI DOM CELJE:

ZDRAVSTVENI DOM LAŠKO:


ZDRAVSTVENI DOM SLOVENSKE KONJICE:


ZDRAVSTVENI DOM SLOVENSKA BISTRICA:




ZDRAVSTVENI DOM ŠENTJUR:



ZDRAVSTVENI DOM ŠMARJE PRI JELŠAH:


ZDRAVSTVENI DOM žALEC: