marec 9, 2020

Dodatne prepovedi prireditev, Pokal Vitranc in Planica brez gledalcev

Država je zaradi širjenja koronavirusa sprejela dodatne preventivne ukrepe. Med drugim so prepovedane javne prireditve v zaprtih prostorih, smučarski Pokal Vitranc in skoki v Planici pa bodo, kot je odločil Svet za nacionalno varnost, brez gledalcev. Šole in vrti še ostajajo odprti.

Nekatere dogodke zaradi koronavirusa odpovedujejo, nekateri, ko je sejemski sedmerček na Celjskem sejmu, bodo dobili nadomestni datum. (Foto: Celjski sejem)

Ukrepi so vse ostrejši. Od jutri pa do preklica bodo prepovedane prireditve v zaprtih prostorih z več kot 100 ljudmi, vsi športni dogodki, kjer se pričakuje več kot 500 obiskovalcev, bodo brez gledalcev, med njimi tudi priljubljena Pokal Vitranc v Kranjski Gori ter skoki v Planici. Še podrobneje o ukrepih Sveta za nacionalno varnost minister za zdravje Aleš Šabeder:

Še dodatne ukrepe je Svet za nacionalno varnost sprejel za območje Metlike, Črnomlja in Novega mesta, kjer med drugim delodajalce pozivajo, naj delavcem omogočijo delo od doma. V tamkajšnjih zdravstvenih domovih in novomeški bolnišnici so tudi odpovedani vsi preventivni pregledi ter nenujni posegi.

Tudi v naših krajih odpovedi ... 
Najnovejši ukrepi v naših krajih pomenijo predvsem odpovedi številnih dogodkov. Med drugim je Gledališče Celje odpovedalo Dneve komedije, ki bi se morali začeli to sredo, prav tako odpovedujejo vse ostale predstave na Velikem odru. Sporočajo, da bodo vsem, ki so že kupili vstopnice, vrnili denar. Vse prireditve in dogodke – tudi manjše – od jutri do konca tega meseca odpovedujejo v celjski knjižnici, v Knjižnici Šmarje pri Jelšah so odpovedali vse dogodke, napovedane do konca tega tedna. Za izposojo gradiva obe knjižnici ostajata odprti. Odpovedali so tudi slovesno akademijo ob prazniku Občine Slovenska Bistrica, ki je bila napovedana za četrtek, v Slovenskih Konjicah pa ne bo jutrišnje prireditve Športnik leta. Konec tedna bi moralo biti na Celjskem sejmu sedem spomladanskih sejmov, ki so jih prestavili – nov termin je od 15. do 17. maja. Pričakovati je še veliko odpovedi ali prestavitev dogodkov, preden se na katerega odpravite, preverite, ali ga bodo izvedli ali ne.

Vse uradne aktualne informacije, povezane s koronavirusom, najdete TUKAJ. (AD)

Povezane vsebine: 
V CERKVAH ZARADI KORONAVIRUSA NI BLAGOSLOVLJENE VODE
KORONAVIRUS - V CELJSKI BOLNIŠNICI DODATNI PREVENTIVNI UKREPI
POJAV KORONAVIRUSA V SLOVENIJI - UPOŠTEVAJTE NAVODILA!