junij 11, 2021

Franc Pišek častni občan občine Šmarje pri Jelšah

Občinski svetniki občine Šmarje pri Jelšah so na včerajšnji seji potrdili letošnje občinske nagrajence. V tem letu bo občina prvič po letu 2011 spet dobila častnega občana. Naziv bo prejel Franc Pišek, lastnik in direktor podjetja Vitli Krpan.

Podjetje Vitli krpan je Franc Pišek ustanovil leta 1977, danes je eno najuspešnejših podjetij na svetu pri izdelavi in prodaji vitlov. (Foto: Vitli Krpan)

Občinske nagrajence so svetniki potrdili soglasno. Kot so sicer obrazložili številni predlagatelji, Franc Pišek, lastnik podjetja Vitli krpan, ki bo postal častni občan občine Šmarje pri Jelšah, ni le uspešen gospodarstvenik, ki zaposluje več kot 250 ljudi, pač pa je tudi človek, ki z donacijami vedno priskoči na pomoč sočloveku, društvom, organizacijam, javnim zavodom. »Je preprost človek, ki zaveda, da je za uspeh treba trdo delati. Ni tipičen podjetnik, ki v službo hodi v obleki in kravati in se pojavlja v medijih. Najbolje se počuti v delovnih oblačilih in pri vožnji viličarja,« so med drugim predlagatelji naziva Francu Pišku še zapisali v obrazložitvi ter dodali, da je človek, ki verjame v domači kraj in v vzajemnost. Mi smo Franca Piška v našem radijskem srečanju gostili leta 2016, ko je postal podjetnik leta v Sloveniji, pogovoru prisluhnite TUKAJ.

Poleg naziva častni občan bodo Šmarčani ob prazniku, ki ga praznujejo konec junija, podelili še nekaj drugih priznanj. Plaketo občine bo prejel Jakob Rihtarič, velik športni navdušenec in organizator športnih dogodkov.

Priznanje šmarske občine bo dobila Petra Čebokelj, fizioterapevtka ter inštruktorica skupinske vadbe in fitnesa, ki že več kot 20 let izvaja športne vadbe za občane vseh generacij ter aktivno sodeluje na številnih športnih dogodkih. Priznaje bo prejel tudi Aleš Seidl, direktor podjetja AS System ter predsednik šmarske območne obrtno-podjetniške zbornice.

Denarno nagrado občinski svet namenja Tenis klubu Jelšingrad Šmarje pri Jelšah.

Posebno priznanje pa bo prejel Franc Eisenkoler, nepogrešljiv in aktiven član Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Šmarje pri Jelšah.

Nagrajencem bodo priznanja podelili na slovesnosti 18. junija. Na ta dan pripravljajo še ostalo pestro dogajanje, o čemer več izveste TUKAJ. (AD)

Galerija slik