maj 12, 2021

ISKRA TEDNA je izjava o rojstvu in babiškem poklicu

Dobili smo novo ISKRO TEDNA na Štajerskem valu. Med najbolj iskrivimi izjavami na našem radiu in na naši spletni strani jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Največ vaših glasov je tokrat prejela diplomirana babica Nastja Pavel, z njo smo se pogovarjali na 5. maj, ob mednarodnem dnevu babic.

Izjava Mariborčane Nastje Pavel je tokrat dobila največ vaših glasov.

Vaše glasove so, kot vsak teden, zbirale tri izjave. Glasbenik, član Ansambla Spev, Marko Berzelak je spregovoril o svoji izkušnji pisanja knjige zgodb o svojem otroštvu ter primerjal otroštvo nekoč in danes, predsednik Kulturno-umetniškega društva Vladko Mohorič Zreče Martin Mrzdovnik o ljudskem pesniku in pevcu Juriju Vodovniku, od katerega se lahko, kot pravi, še danes veliko naučimo, diplomirana babica in ustanoviteljica Zavoda za ozaveščanje in razvoj zdravja žensk in družin Moja babica, Mariborčanka Nastja Pavel pa o čudežu rojstva in babiškem poklicu.

Največ glasov ste namenili izjavi Nastji Pavel:

Ta iskra tedna se poteguje še za naziv iskra meseca maja.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, mini kontaktni žar, namenil Iris Živkovič iz Slovenske Bistrice. Čestitke!

V našem uredništvu pa že zbiramo izjave, ob katerih se najbolj iskri v tem tednu. V petek odpiramo glasovanje za iskro tega tedna.