marec 17, 2020

Iz celjske bolnišnice: »Upoštevajte ukrepe in nam tako pomagajte!«

Koronavirus je tudi slovensko zdravstvo postavil pred veliko preizkušnjo. V bolnišnicah in drugih zdravstvenih ustanovah so delo organizirali tako, da bi lahko ob večjem pojavu bolnikov z okužbo, ki bi potrebovali bolnišnično zdravljenje, za njih ustrezno poskrbeli. Pripravljeni so tudi v Splošni bolnišnici Celje.

V celjski bolnišnici si želijo, da bi ljudje upoštevali ukrepe in pravila, ki so namenjena upočasnitvi širjenja novega koronavirusa. (Foto: Splošna bolnišnica Celje)

Ob težkih razmerah še verbalno nasilje
V Splošni bolnišnici Celje so v minulih dnevih in tednih zelo reorganizirali delo in sprejeli številne ukrepe, tako na področju samega vstopanja v bolnišnico, ki je možno le na dveh točkah, kot pri obravnavi bolnikov. Podrobneje o tem preberite TUKAJ. Veljajo torej stroga pravila, nas je zanimalo, ali jih ljudje spoštujejo ali pa prihaja do vroče krvi in jeze. Strokovni direktor Franc Vindišar nam je povedal:



V celjski bolnišnici še delajo po protokolu, ki je bil sprejet na državnem nivoju, in bolnike s potrjeno okužbo, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, preusmerjajo v UKC Maribor. Trenutno sta pri njih v obravnavi dva pacienta s sumom na okužbo, ki pa še ni potrjena. So pa po besedah Vindišarja pripravljeni tudi na morebitno sprejemanje bolnikov s COVID-19 tudi pri njih. Razlaga:



Kot je znano, so v celjski bolnišnici odpovedali vse nenujne preglede in posege. Vindišar pojasnjuje:



Ta teden so v celjski porodnišnici sprejeli še ukrep, da zaradi trenutne epidemiološke situacje prisotnost partnerja pri porodu do nadaljnjega ni več mogoča.

»Upoštevajte pravila in ukrepe in nam tako pomagajte«
V Splošni bolnišnici Celje vse prebivalce in prebivalke celjske regije še enkrat pozivajo, naj dosledno upoštevajo vse sprejete ukrepe in pravila, saj jim lahko le na ta način pomagate, pri čemer Vindišar dodaja:



»Ne družite se, ostanite doma, skrbite za razkuževanje rok, higieno kašlja in kihanja,« poziva in pravi, da je najbolj nujno, da zaščitimo starejše:



»Predvsem starejši so tisti, ki lahko plačajo največji davek,« zaključi Vindišar. (NS)