april 4, 2021

Kako je s cepljenjem v Obsotelju in na Kozjanskem?

V šestih občinah šmarske upravne enote cepljenje proti covidu-19 izvaja Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah. Prijave še sprejemajo, ker so se povečale dobave cepiva, pa napovedujejo, da bodo kmalu začeli cepiti tudi mlajšo populacijo.

Dobava cepiva se povečuje, strokovnjaki so prepričani, da je cepljenje edini način, da ustavimo epidemijo. (Fotografija je simbolična, foto: Pixabay)

Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah cepi tako občane, ki imajo izbranega zdravnika v tem zavodu kot tiste, katerih izbrani zdravnik je koncesionar. Trenutno s cepivom podjetja Pfizer cepijo osebe, starejše od 70 let, s cepivom AstraZenece pa mlajše od 65 let. Kronične bolnike so, kot sporočajo, že cepili. Če kdo od kroničnih bolnikov, ki se je prijavil, ni bil vabljen na cepljenje, naj, kot pravijo, pokliče svojega osebnega zdravnika.

Ob tem še vedno sprejemajo tudi nove prijave, in sicer pri izbranem zdravniku, preko telefona, na številki (03) 818 37 82, ali pa prek spletnega obrazca, ki ga najdete TUKAJ. „Prijaviti se morajo tudi občani, ki so že oddali interes za cepljenje preko obrazca e-uprave,“ ob tem opozarjajo ter dodajajo: „Po prejemu cepiva vas bomo poklicali in se dogovorili za datum in uro cepljenja. Povabilo na cepljenje boste dobili preko sms-a ali preko klica medicinske sestre, zadolžene za cepljenje.“

Šmarski zdravstveni dom cepivo dobi enkrat tedensko, pravijo, da so se dobave povečale, tako bodo pristopili k cepljenju vedno mlajše populacije. (AD)