januar 14, 2019

Konjiški zdravstveni dom bo prostornejši

V Zdravstvenem domu Slovenske Konjice, ki skrbi za zdravstveno oskrbo prebivalcev konjiške, zreške in vitanjske občine so v novo leto vstopili z nekaterimi kadrovskimi in organizacijskimi novostmi. Pripravljajo se tudi na gradnjo prizidka.

Konjiški zdravstveni dom bo dobil prizidek, naslednje leto naj bi ga začeli graditi. (Foto: ZD Slovenske Konjice)

Razpis za novega direktorja spomladi
Ker je Darko Ratajc, ki je bil devet let direktor konjiškega zdravstvenega doma, postal konjiški župan, bo zavod spomladi objavil razpis za novega direktorja, do takrat bo funkcijo vršilca dolžnosti direktorja opravljal Dejan Verhovšek. Delo dobro pozna, saj je bil zadnjih nekaj let pomočnik direktorja. Verhovšek pravi, da se bo na razpis prijavil. Sicer pa to ni edina kadrovska novost. Predvidoma aprila se bo kolektivu pridružila zdravnica Ana Muri, ki zaključuje specializacijo. Delala bo v ambulanti medicine dela. In po daljši odsotnosti se bo na delo vrnila zobozdravnica Emilija Gachevski. S tem novosti še niso izčrpane. Z novim letom so uvedli dve novi ambulanti, poudarja Verhovšek:

Sicer pa bo letošnje leto v konjiškem zdravstvenem domu prav tako minevalo v pripravah na gradnjo prizidka. S širitvijo objekta bodo pridobili okoli 800 kvadratnih metrov, delovni stroji naj bi zabrneli naslednje leto. Naložba je ocenjena na približno 900 tisoč evrov. Kot je še povedal Verhovšek, nameravajo konec leta kupiti urgentno vozilo. (BF)