marec 19, 2020

Koronavirus - previdno tudi z odpadki

Komunalni delavci so med tistimi, ki delajo tudi, ko je večina države obstala. Zato je pomembno, da s pravilnim ravnanjem z odpadki poskrbimo ne le za okolje, temveč tudi njihovo zdravje. Predvsem v gospodinjstvih, kjer se je pojavil koronavirus. Nekaj napotkov nam je dal direktor OKP Rogaška Bojan Pirš.

Previdno moramo ravnati tudi z maskami, rokavicami in drugimi pripomočki, ki jih zavržemo po negi okuženih. (Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay)

V OKP Rogaška je nekaj zaposlenih v karanteni - gre za starše otrok s šmarske osnovne šole ter s slatinskih II. osnovne šole in šolskega centra. Zaposleni v pisarnah delajo od doma, delavci na terenu pa delajo naprej nemoteno. Razen odvoza odpadkov imajo le nekoliko manjši obseg dela. Da bi zavarovali svoje zaposlene in preprečili širjenje virusa, na državni ravni veljajo pravila, kako naj gospodinjstva, kjer so se okužili s koronavirusom, ravnajo z odpadki. Zlasti z zaščitno opremo, poudarja direktor OKP-ja Bojan Pirš. Te moramo tesno zavezati v plastično vrečko ter jih odvreči v zabojnik za mešane odpadke. Podrobneje o tem pa v spodnjem pogovoru z Bojanom Piršem. Katja Žolgar ga je poklicala. (KŽ, TMG)

Datoteke

Bojan Pirš iz OKP o ravnanju z odpadki