marec 11, 2020

Koronavirus: šmarska šola ostaja odprta

Po potrditvi okužbe s koronavirusom pri eni od učiteljic v OŠ Šmarje pri Jelšah so se zvečer na sestanku zbrale vse pristojne službe sistema zaščite in reševanja v občini ter javnih ustanov. Po navodilih državnih pristojnih inštitucij vzgojno-izobraževalne ustanove v občini zaenkrat ostajajo odprte.

Klopi v šmarski šoli še ne bodo prazne. (Fotografija je simbolična, foto: Pixabay)

Čakajo rezultate testov kontaktnih oseb
Vodstvi šole in občine sta bili o okužbi obveščeni danes popoldan. Kot je že pozno popoldne povedala direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), še potekajo testiranja vseh, ki so bili v stiku z okuženo učiteljico. »Dokler ne bodo znani rezultati, po navodilih NIJZ in Ministrstva za zdravje vzgojno-izobraževalne ustanove v občini ostajajo odprte. Če se bo izkazala nujnost nadaljnjih ukrepov, jih bomo izvedli po navodilih pristojnih služb,« so po večernem sestanku sporočili iz šmarske občine.

Župan poziva k strpnemu odnosu
»Okužba s koronavirusom ne izbira. Zato v prvi vrsti prosim predvsem za strpen odnos do obolele osebe in spoštovanje pravic obolelih. Glede na širjenje okužbe s koronavirusom v Sloveniji je bilo pričakovati okužbo tudi pri nas, a vseeno velja ponovno opozoriti na upoštevanje navodil pristojnih služb in odgovorno ravnanje slehernega posameznika. Ponovno svetujemo, naj občani spremljajo svoje zdravstveno stanje, upoštevajo navodila in priporočila NIJZ. V primeru znakov okužbe ne hodite v zdravstveni dom, ampak pokličite po telefonu svojega osebnega zdravnika oziroma 03 818 37 00, kjer boste prejeli nadaljnja navodila,«
je v odzivu po prvi potrditvi okužbe v šmarski občini zapisal župan Matija Čakš. (AD)