februar 12, 2021

Margareta Guček Zakošek spet na čelu celjske bolnišnice

Člani Sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje so na včerajšnji seji ponovno izbirali direktorja bolnišnice. V igri sta bila dva kandidata, Margareta Guček Zakošek in Janez Pavlin. Večino glasov je dobila Guček Zakoškova, ki je bolnišnico že vodila.

Margareta Guček Zakošek mora dobiti še zeleno luč Vlade, do takrat bo celjsko bolnišnico še vodil v. d. direktorja Dragan Kovačič. (Foto: Štajerski val)

Nov izbor po nezakonitem prvem izboru
Margareta Guček Zakošek
je bila za direktorico največje zdravstvene ustanove na Celjskem imenovana februarja 2018, a, spomnimo, na izbor se je pritožil Branko Gabrovec, eden od kandidatov za direktorja, ki je razpisni komisiji sveta zavoda očital, da ga je nezakonito izločila iz razpisa. Najprej Delovno sodišče v Celju in zatem še Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani sta odločila, da je sklep sveta zavoda o imenovanju Guček Zakoškove za direktorico nezakonit in se razveljavi. Zato je bolnišnica oktobra lani Guček Zakoškovi podalo odpoved pogodbe. Sodišče je ob tem bolnišnici naložilo, da ponovno odloči o imenovanju direktorja, upoštevati da mora vse kandidate, ki so se prijavili na razpis in izpolnjevali pogoje, vključno z Brankom Gabrovcem.

Ostala le dva kandidata
»Pred ponovnim glasovanjem je Svet zavoda pridobil pisne izjave kandidatov, ali še vztrajajo pri kandidaturi z dne 15. 1. 2018, za razpisano delovno mesto direktorja Splošne bolnišnice Celje. Pozitivno sta se izrekla dva kandidata, in sicer mag. Margareta Guček Zakošek in Janez Pavlin. Ostala dva kandidata, Irena Nunčič in doc. dr. Branko Gabrovecl sta se kandidaturi odrekla,« so sporočili iz celjske bolnišnice, kjer pojasnjujejo, da sta oba preostala kandidata na včerajšnji seji članom sveta zavoda predstavila svoja programa in vizijo razvoja bolnišnice. »Po predstavitvi in pogovoru s kandidatoma so člani sveta zavoda opravili razpravo in tajno glasovanje in z večino glasov za mandatno obdobje 4 let izbrali mag. Margareto Guček Zakošek, ki bo funkcijo začela opravljati po prejetem soglasju Vlade RS,« so sporočili.

Novi predsednik sveta zavoda
Še pred odločanjem o novem direktorju je svet zavoda sicer izbral novega predsednika sveta zavoda, to je postal član sveta, predstavnik ustanovitelja mag. Peter Požun. (AD)