december 24, 2020

Med prazniki je marsikdo osamljen

Marsikdo v prazničnih dneh pogreša družbo. Letos je osamljenost zaradi epidemije lahko še večja. Zato je pomembno, da pokličemo koga, ki je sam, mu prisluhnemo in mu tako damo vedeti, da smo skupaj, čeprav smo narazen, pravi psihologinja Irena Toš Koren.

Za nekoga je lahko najlepše darilo pogovor. (Foto: Pixabay)

Božični prazniki so čas, ko marsikdo še bolj kot sicer skozi leto občuti osamljenost. Letos je to ob ukrepih, ki prepovedujejo druženja, še bolj opazno, pravi psihologinja Irena Toš Koren, ki pomaga preko Telefona za psihološko podporo pravi, da tudi sama opaža porast klicev. Ljudje se na strokovnjake, ki nudijo pomoč na telefonu, obračajo predvsem zaradi osamljenosti, depresije in anksioznosti.

Ob tem svetuje da, če se na vas obrnejo ljudje, ki v teh časih to doživljajo, jim predvsem prisluhnete in jim s tem date občutek, da niso tako sami. Če pa se v teh dneh ali sicer sami soočate s stiskami, osamljenostjo ali tesnobo, tudi zaradi novega koronavirusa, Irena Toš Koren poziva, da se obrnite tudi na Telefon za psihološko podporo Društva psihologov Slovenije na 080 51 00. Še več pa v spodnjem pogovoru z Ireno Toš Koren. (TMG)