januar 12, 2018

Na čelu celjske bolnišnice namesto Ferjanca Kovačić

Marjan Ferjanc ni več poslovni direktor Splošne bolnišnice Celje. Vlada je dala soglasje za njegovo razrešitev, ki jo je jeseni predlagal svet zavoda celjske bolnišnice. Slednji je včeraj že imenoval njegovega začasnega namestnika. Vršilec dolžnosti direktorja je postal Dragan Kovačić.

Dragan Kovačić je lahko vršilec dolžnosti direktorja celjske bolnišnice največ eno leto.

Kot vršilec dolžnosti ja, kot direktor ne
Marjana Ferjanca odločitev vlade ni presenetila in jo je pričakoval. Kot je povedal ob robu četrtkove seje sveta zavoda, jo ocenjuje kot nezakonito, zato bo najverjetneje vložil tožbo. Svet zavoda je na mesto vršilca dolžnosti direktorja že imenoval Dragana Kovačića, predstojnika kardiološkega oddelka, ki je v bolnišnici zaposlen že več kot 20 let. O razlogih, da je sprejel to funkcijo, je Kovačić povedal: »Ključni razlog je bila zagotovitev stabilnosti bolnišnice. Kot notranji član in zaposleni v tej bolnišnici dobro vem, kako deluje. Bolnišnica ne trpi naglih sprememb in zasukov, novih ljudi, ki bi se v poslovanje uvajali nekaj mesecev. Če se je vlada odločila za zamenjavo vodstva, potem mislim, da je najbolj smiselno, da to vmesno obdobje pokrije eden od notranjih članov. Ko bo stekel razpis za direktorja, upam, da bo izbran najboljši kandidat.« Kovačić je že poudaril, da ga direktorski stolček ne zanima, zato se zanj takrat ne bo potegoval.

Vindišar: »Stroka je povožena«
Da je Kovačićevo imenovanje za vršilca dolžnosti najboljša možna rešitev v dani situaciji, se strinja tudi strokovni direktor celjske bolnišnice Franc Vindišar. »Najini pogledi na delovanje Splošne bolnišnice Celje so izredno kompatibilni. To vidim kot pozitivno rešitev. Verjamem, da bova z doktorjem Kovačićem ta čas dobro sodelovala. Naslednja odločitev, komu podeliti mandat za vodenje bolnišnice, pa bo neprimerno bolj pomembna,« je povedal Vindišar, ki še vedno meni, da je politika v primeru Ferjančeve razrešitve povozila stroko. Za vse bodoče kandidate, ki se bodo prijavili za mesto poslovnega direktorja celjske bolnišnice, bo imel, kot pravi, kar nekaj vprašanj in pričakovanj. Odstopa, ki ga je strokovni svet celjske bolnišnice napovedoval v primeru razrešitve direktorja Ferjanca, za zdaj ne bo. V spodnjih posnetkih prisluhnite Draganu Kovačiću, ki je spregovoril o razlogih za sprejetje funkcije vršilca dolžnosti, ter tudi, kaj o njegovem imenovanju na to mesto pravi strokovni direktor Franc Vindišar. (NS)

Povezana prispevka:
MARJANA FERJANCA RAZREŠILI KOT DIREKTORJA CELJSKE BOLNIŠNICE
BO DIREKTOR CELJSKE BOLNIŠNICE OB STOLČEK?

Datoteke

DRAGAN KOVAČIĆ O FUNKCIJI V.D. DIREKTORJA

FRANC VINDIŠAR O KOVAČIĆEVEM IMENOVANJU ZA V.D. DIREKTORJA