april 5, 2018

Na Konjiškem bo Center za krepitev zdravja

Zdravstveni dom Slovenske Konjice bo z dodatnim državnim in evropskim denarjem nadgrajeval in razvijali preventivne programe. Kot je povedal direktor Darko Ratajc, so na razpisu pridobili 334 tisoč evrov in tako vzpostavili Center za krepitev zdravja, ki bo zaživel sredi aprila.

Vse generacije Konjičanov, Zrečanov in Vitanjčanov boste dobrodošle v Centru za krepitev zdravja. S pomočjo strokovnjakov boste skrbeli za svoje zdravje in dobro počutje.

V center bodo vabljene vse generacije
Center za krepitev zdravja bodo uredili v konjiškem zdravstvenem domu, koristili pa ga bodo lahko prebivalci konjiške, zreške in vitanjske občine. "V centru bomo razširili preventivne aktivnosti, zato bomo dodatno zaposlili specialiste fizioterapevte, dietetike, pediatra, kineziologe in psihologe. Denar sta zagotovili Evropska unija in Ministrstvo za zdravje," pojasnjuje Darko Ratajc, direktor zdravstvenega doma Slovenske Konjice. V preventivne dejavnosti bodo vabili občane vseh generacij, predvsem socialno ogrožene in tiste s tveganim življenjskim slogom. Zagotovili jim bodo celostno obravnavo. "Vsem občanom bi radi še bolj približali zdravstvene storitve. In tako zagotovili večjo enakost pri dostopu do njih. Na ljudeh pa je, da se odzovejo in prevzamejo odgovornost za zdrav način življenja," dodaja Ratajc. Njihovi strokovnjaki bodo prav tako sodelovali na javnih prireditvah v konjiški, zreški in vitanjski občini ter promovirali zdrav način življenja. Pri vzpostavitvi pogojev za delovanje centra bo še kako dobrodošlih tudi 60 tisočakov, ki jih je na razpisu pridobila konjiška občina. In do kdaj bo center deloval? Tudi o tem direktor Darko Ratajc v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

DIREKTOR DARKO RATAJC