februar 28, 2020

Na Meravigliji ni koronavirusa, potnikom bodo povrnili strošek potovanja

Iz Mehike so prišle informacije o sumu okužbe s koronavirusom na eni od križark. Oglasila se nam je poslušalka Branka, ki je na ladji, pravi, da je bila panika odveč. Vsem potnikom bodo sicer, kot dodaja, povrnili stroške križarjenja. Dobili so tudi žepnino.

Da član osebja na križarki MSC Meraviglia ni okužen s koronavirosom, so potrdili tudi na slovenskem zunanjem ministrstvu. (Foto: osebni arhiv Branke Kovačič)

Vročino so jim merili že pred križarjenjem
Na ladji Meraviglia je, kot nam je povedala Branka Kovačič z Grobelnega, nekaj več kot 90 Slovencev. Pravi, da so njih in vse ostale potnike testirali na koronavirus, saj domačini v Mehiki niso dovolili, da jih spustijo z ladje brez potrjenih negativnih testov. Testiranje je trajalo 12 ur. »Mi smo super. Teste so nam naredili zaradi enega zaposlenega, ki je imel vnetje ušesa. Nas ni prizadelo nič. Dobra družba, turnirjev na ladji je kolikor hočeš,« nam je povedala. Ob tem je dodala, da je bilo že pred križarjenjem poskrbljeno za preventivo. Vsem potnikom so namreč že pred vkrcanjem na ladjo izmerili vročino, kdor je imel vročino, ni smel na ladjo. Takšnih je bilo 35.

200 dolarjev za porabo na ladji in neomejen dostop do interneta
Naša poslušalka še pravi, da se bo agencija, s katero potujejo, dobro oddolžila za nevšečnosti, ki na srečo niso imele negativnih posledic. »Vsem potnikom bo ladjar MSC povrnil 100 % stroške križarjenja, pri naslednjem bomo imeli še dodatnih 30 % popusta. Vsi imamo na ladji neomejeno internetnih podatkov in vsaka kabina je dobila 200 dolarjev za osebno porabo na ladji.« (AD)

Datoteke

Javljanje s križarke