januar 13, 2020

Na Planini začasno brez stalne zdravnice

Od 25. decembra je na Planini pri Sevnici odsotna zdravnica Anja Hvalc Kolman. Za zdaj jo nadomeščajo zdravniki iz šentjurskega zdravstvenega doma. Ker gre za daljšo odsotnos, pa za čas, dokler se ne vrne, iščejo drugega zdravnika.

V Zdravstvenem domu Šentjur zagotavljajo, da so v času odsotnosti Anje Hvalc Kolman bolnikom na voljo drugi šentjurski zdravniki. (Foto: Pixabay)

Zdravnica družinske medicine Anja Hvalc Kolman je od 25. decembra lani odsotna. V ambulanti v Zdravstveni postaji Planina pri Sevnici njeno odsotnost trikrat na teden po razporedu nadomeščajo zdravniki iz Zdravstvenega doma Šentjur. Dvakrat mesečno je za sistematiko malčkov na Planini tudi pediatrinja.

Ker pa gre za daljšo odsotnost, je vodstvo zdravstvenega doma objavilo razpis za delovno mesto specialista družinske ali splošne medicine za določen čas. V tem času lahko ta biva v trisobnem stanovanju tik ob ambulanti. Razpis je objavljen tudi na portalu za evropske kadre, kjer se lahko prijavijo tudi zdravniki z veljavno koncesijo iz drugih držav.

Foto: ZD Šentjur

Zaenkrat pa direktorica šentjurskega zdravstvenega doma Melita Tasić Ilić bolnikom svetuje:

Razpored zdravnikov, ki nadomeščajo Hvalc Kolmanovo, je med drugim objavljen na spletni strani Zdravstvenega doma Šentjur. (TMG)