oktober 11, 2021

Nadzor na celjski urgenci: brez strokovne napake, a opravičilo vodstva

V Splošni bolnišnici Celje so predstavili ugotovitve internega strokovnega nadzora, ki ga je po petkovem zapletu pri sprejemu štiriletnega dečka z opečeno nogo odredil v.d. strokovnega direktorja bolnišnice Radko Komadina. Obravnava, kot je pojasnil, sicer ni bila v skladu s t. i. utečenim protokolom, vendar pa to ni vplivalo na potek zdravljenja dečka. V bolnišnici dogodek obžalujejo, staršem so se tudi opravičili.

V bolnišnici so se za način obravnave dečkovim staršem osebno in javno opravičili. (Foto: Radio Štajerski val)

Izredni strokovni nadzor obravnave štiriletnega dečka z opečeno nogo, ki so mu v petek ob prihodu v Urgentni center Celje odredili hitri test na okužbo s covidom-19, na njegove rezultate pa je moral s starši izven urgence čakati 40 minut, je opravila strokovna komisija, ki je ugotovila, da časovni odmik začetka obravnave ni vplival na potek zdravljenja in da do strokovne napake ni prišlo. V. d. strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje Radko Komadina je v današnji izjavi za medije dejal:



Starše dečka so v bolnišnici z ugotovitvami komisije za interni nadzor že seznanili in se jim za način obravnave njihovega otroka opravičili. Komadina glede ukrepov, ki jih bodo izvedli ali jih že izvajajo, pravi:



Dogodek obžaluje tudi direktorica bolnišnice Margareta Guček Zakošek in pravi:


(NS)