avgust 20, 2020

Rast okužb s covidom-19: celjska bolnišnica poziva k upoštevanju pravil

Epidemiološka situacija se je v zadnjem tednu nekoliko poslabšala tudi na Celjskem. V celjski bolnišnici zato bolnike, ki prihajajo v bolnišnico, prosijo, da dosledno upoštevajo zaščitne ukrepe in pravila.

Bolniki in njihovi spremljevalci morajo v bolnišnico priti s svojimi zaščitnimi maskami, nujni sta tudi higiena in razkuževanje rok ter vzdrževanje predpisane medosebne razdalje. (Foto: Štajerski val)

Več pozitivnih brisov med mladimi
V Sloveniji je po zadnjih podatkih 285 aktivnih okužb s covidom-19. V Savinjski regiji jih je po podatkih Sledilnika za covid največ v občini Celje, 20. Zadnje tri okužbe so potrdili v torek. Slabšanje epidemiološke situacije so zaznali tudi v Splošni bolnišnici Celje, pri čemer direktorica Margareta Guček Zakošek pravi:

Ker se nevarnost vnosa virusa v bolnišnico veča, v celjski bolnišnici vse bolnike, ki prihajajo v bolnišnico, pozivajo k dodatni previdnosti:

Bolniki in njihovi spremljevalci morajo v bolnišnico priti s svojimi zaščitnimi maskami, nositi jih morajo ves čas obiska ali obravnave. Nujni sta tudi higiena in razkuževanje rok ter vzdrževanje predpisane medosebne razdalje. V celjski bolnišnici prosijo za dosledno upoštevanje pravil in varovalnih ukrepov, saj želijo na ta način zaščititi hospitalizirane bolnike, pa tudi zaposlene, ki morajo v primeru dodatnega poslabšanja situacije ostati zdravi. Guček Zakoškova dodaja:

Guček Zakoškova še pravi, da se lahko v primeru, da se razmere zaostrijo, v bolnišnici v 48 do 72 urah organizirajo v covid bolnišnico in znova začnejo sprejemati bolnike s koronavirusom. „Verjamem pa, glede na trenutne razmere, da ne bo več tako kritične situacije, ko bi morali to narediti v krajšem času,“ dodaja. (NS)