maj 5, 2021

Nastja Pavel - s srcem, dušo in telesom predana babica

Današnji 5. maj je mednarodni dan babic, tistih, ki pomagajo na svet otrokom. O poslanstvu poklica, izkušnjah in zanimivih dogodkih pri porodih, smo se pogovarjali z diplomirano babico Nastjo Pavel.

Nastja Pavel, ki je svojo babiško pot začela leta 2008, pravi, da bi se za ta poklic odločila še enkrat. (Fotografija je simbolična.)

„Babica nisi le nekaj ur na dan. Babica si štiriindvajset ur na dan,“ pravi Nastja Pavel, diplomirana babica in magistrica zdravstvenih ved, ki je svoje poslanstvo začela opravljati v porodnišnici Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, sedaj je zaposlena v referenčni ambulanti splošne medicine. Pred nekaj leti se je odločila, da ženskam in parom ponudi več. Ustvarila je svojo spletno stran Moja babica, ki je, kot pravi, njen prispevek v babištvo. Za njo je 300 porodov. Spomni se tudi čisto prvega, pri katerem je pomagala mamici na svet spraviti dečka. Še danes ga kdaj sreča na cesti in fant je danes že šolar. Nastja Pavel je v pogovoru s Katjo Žolgar povedala še marsikaj zanimivega. Prisluhnite jima v spodnjem pogovoru. (NS)