avgust 21, 2020

Okužba v upravi Vrtca Šentjur

To dopoldne je bil Vrtec Šentjur obveščen o okužbi z novim koronavirusom v enoti Hruševec. Okužena je zaposlena, ki dela na upravi in ki ni imela stika z otroki. Vrtec tako ostaja odprt, delavkam z uprave, ki so bile v stiku z okuženo, so odredili karanteno.

Otroci niso bili v stiku z okuženo delavko, zato je delovni proces v vrtcu v Hruševcu nemoten, a ob strogih varnostnih ukrepih. (Foto: Ibt Biro Projektiva)

Vrtec Šentjur je Nacionalni inštitut za javno zdravje o okužbi obvestil to dopoldne. Okužena je delavka na upravi, zato razloga za preplah, kot nam je povedala ravnateljica Elizabeta Jelen, ni:



Nacionalni laboratorij je danes že razkužil vse prostore, v katerih je bila okužena delavka. Ob tem je vrtec dobil tudi dodatna navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ob tem ravnateljica tudi starše poziva, naj strogo spoštujejo vsa navodila, ki veljajo že vse poletje:

Ravnateljica prav tako starše poziva, naj v vrtec pripeljejo le povsem zdrave otroke. Sama skupaj s še petimi delavkami z uprave zdaj odhaja v karanteno, ki jim je dodeljena do 2. septembra, a pravi, da bo delo vseeno nemoteno, od doma. Zagotavlja, da bodo starši in delavci o vseh pomembnih stvareh, ki jih prinaša začetek novega šolskega leta, pravočasno obveščeni. V prvi vrsti naj spremljajo spletno stran vrtca, delavke, ki so v karanteni, bodo dosegljive po telefonu in elektronski pošti. (AD)