junij 8, 2021

Osrednja stavba celjske bolnišnice z novim plaščem

Osrednja stavba Splošne bolnišnice Celje, kjer je glavni vhod, je odslej energetsko bolj varčna. Končana je namreč energetska sanacija dobrih 30 let starega objekta. Naložba je stala 6 milijonov evrov.

Del bolnišnice, kjer je glavni vhod, je dobil energetsko učinkovitejši plašč, novo je tudi stavbno pohištvo. (Foto: SB Celje)

V Splošni bolnišnici Celje so včeraj v družbi nekdanjega strokovnega direktorja, zdaj pa državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje, Franca Vindišarja, še slovesno zaključili energetsko prenovo osrednje stavbe bolnišnice. Zakaj je bila potrebna, razlaga direktorica bolnišnice Margareta Guček Zakošek:


Energetsko učinkovitejši plašč je dobil ovoj stavbe:


V. d. strokovnega direktorja bolnišnice Radko Komadina, direktorica bolnišnice Margareta Guček Zakošek in državni sekretar na zdravstvenem ministrstvu Franc Vindišar ob prerezu traku. (Foto: SB Celje)

Energetska obnova osrednjega dela celjske bolnišnice je stala slabih 6 milijonov evrov. Okoli milijon evrov je iz lastnih sredstev prispevala bolnišnica, 1,5 milijona evrov je bilo evropskega sofinanciranja, dobre tri milijone pa je primaknilo ministrstvo za zdravje. Sicer pa v celjski bolnišnici sočasno teče še bolnišnična novogradnja. Kako napreduje?



Spomnimo, bolnišnično novogradnjo v Celju gradijo v več etapah. Zadnja, četrta, naj bi bila končana leta 2024. (NS)
Osrednja stavba celjske bolnišnice nima več rumene fasade , kot jo je še imela na tej fotogarfiji. (Foto: Radio Štajerski val)