oktober 28, 2020

Otroci Žičko kartuzijo raziskujejo s Filipom

Način, kako zgodbo 900-letne Žičke kartuzije približati najmlajšim, so našli v TICu Slovenske Konjice. Pripravili so knjižico, ki otroke z njenim junakom Filipom popelje po zgodbi tega kulturnega spomenik

V knjižici so naloge za igrivo spoznavanje Žičke kartuzije. (Foto: TIC Slovenske Konjice)

Otroci lahko odslej Žičko kartuzijo spoznavajo s pomočjo knjižice S Filipom na dogodivščino po 900-letni Žički kartuziji. Vodja TICa Slovenske Konjice Tjaša Kangler pravi, da je knjižica neke vrste delovni zvezek. Otroci ob obisku Žičke kartuzije rešujejo naloge in iščejo prave odgovore. 12 nalog - kolikor je bilo tudi menihov v Žički kartuziji - jih nato pripeljejo do reka, po katerem so kartuzijani živeli.

Junaka Filipa je turističnim vodnicam posodila lokalna ustvarjalka Maja Furman.

S knjižico so se avtorice, turistične vodnice po Žički kartuziji, uspele približati najmlajšim obiskovalcem ter jim na njim prijazen način predstaviti kartuzijo. V Filipovo dogodivščino smo pokukali tudi mi, prisluhnite ji v spodnjem pogovoru s Tjašo Kangler.

Žička kartuzija je sicer zaradi epidemije trenutno zaprta, njeno raziskovanje bo znova mogoče takoj, ko se zdravstvena situacija izboljša. (TMG)