junij 8, 2019

Po glasbene užitke že drugič na Festival Celjski grad

Poletno dogajanje v Celju bo letos že drugo leto zapored popestril Festival Celjski grad. Rdeča nit festivala na enem najlepših prizorišč na prostem v Sloveniji je tokrat slovanska duša. Predstavljena bo skozi osem glasbenih dogodkov, v katerih se bo glasba prepletala z gledališko produkcijo.

Za obzidjem mogočnega celjskega Starega gradu boste med 14. junijem do 5. julijem lahko znova prisluhnili odlični glasbi. (Foto: Radio Štajerski val)

Poleg velikega še mali oder
Festival Celjski grad na prizorišče nad knežjim mestom vabi med 14. junijem in 5. julijem. Organizacijske moči so tokrat združili Mestna občina Celje, Zavod Celeia Celje in Hiša kulture Celje. Organizatorji so ob predstavitvi programa napovedali, da festival prinaša raziskovanje zapuščine ljudske in zabavne glasbe Slovenije, narodov nekdanje Jugoslavije in Rusije skozi etno, pop, jazz in klasično glasbeno govorico. Nekaj glasbenih dogodkov našteva predstavnik Hiše kulture Celje Miha Firšt:



Ti koncerti bodo na velikem odru. Na malem odru – ki bo na ploščadi romanskega palacija in je letošnja novost – pa bodo po Firštovih besedah naslednji koncerti:



Organizatorji Festivala Celjski grad, ki se jim je na novinarski konferenci pridružil Lado Leskovar. Nastopil bo na zaključnem koncertu, ki so ga poimenovali Jugonostalgija.

Festival Celjski grad bo od 14. junija do 5. julija. Če vas je kakšen koncert zamikal, pohitite, vstopnice gredo za med, v ceno je sicer vključen tudi brezplačni avtobusni prevoz z železniške postaje v Celju na Stari grad. Podrobnejši prgram festivala in koncertov najdete TUKAJ. (NS)