oktober 5, 2022

Potrebujete zobozdravnika? V ponedeljek imajo dan odprtih vrat

Zobozdravniki bodo nudili brezplačne nasvete

Prihodnji teden, v ponedeljek, bo v vsej državi »Dan odprtih vrat zobozdravniških ordinacij«. Zobozdravniki bodo ljudem brezplačno svetovali o ustnem zdravju in težavah, ki jih imajo. V Savinjski regiji se akciji pridružujejo štiri ambulante s Kozjanskega.

Zobozdravniki se želijo z akcijo tudi približati ljudem, predvsem pa opozoriti na nujnost preventive pri skrbi za ustno higieno. (Fotografija je simbolična, foto: Pixabay)

25 % Slovencev nima osebnega zobozdravnika
Akcija je letos prvič, komu je namenjena in kaj prinaša, razlaga zobozdravnica iz ND Dental v Rogaški Slatini Neja Jurjec Smole, sicer tudi vodja delovne skupine Ustno zdravje pri Odboru za zobozdravstvo pri Zdravniški zbornici Slovenije:

Poudarja namreč, da zelo veliko ljudi v Sloveniji nima izbranega osebnega zobozdravnika, prav tako marsikdo ne skrbi dovolj dobro za preventivo svojih zob in ustne votline:

Kateri zobozdravniki odpirajo vrata?
V akciji sodeluje več kot 50 zobodravniških ordinacij po vsej državi, skupaj je za posvete razpisanih več kot 250 terminov. Celoten seznam najdete TUKAJ, kjer se je mogoče tudi naročiti, bodisi prek spletnega obrazca ali po telefonu. V Savinjski regiji bo v ponedeljek, 10. oktobra, dan odprtih vrat sicer v štirih ordinacijah: v ND Dental Rogaška Slatina, v LIPDENT Šmarje pri Jelšah ter v zobnih ambulantah Špele Kopinšek v Kozjem in Katerine Jovcheske v Podčetrtku. (AD)