november 10, 2021

Precepljenost na Šmarskem je podpovprečna

Od začetka tega tedna so spremembe pri plačilu hitrih antigenskih testov na covid-19. Znova jih krije državni proračun. Je tako tudi s potrdili? Preverili smo v Zdravstvenem domu Šmarje pri Jelšah. Ob tem pa tudi, kako je v Obsotelju in na Kozjanskem s precepljenostjo proti covidu-19 ter kakšen je interes za cepljenje proti gripi.

Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah zagotavlja zdravstveno oskrbo v šestih občinah šmarske upravne enote. Hitre antigenske teste proti covidu-19 izvajajo v zdravstvenih postajah Šmarje pri Jelšah in Rogaška Slatina, urnik najdete TUKAJ. Vršilka dolžnosti direktorice Natalija Klun ob tem o novosti glede plačevanja testov, ki jo je vlada sprejela konec prejšnjega tedna, pravi:

Hitrih testov v teh dneh opravijo še več kot v prejšnjih tednih, ne le zato, ker so spet brezplačni, pač pa tudi zato, ker odslej v večini dejavnosti potrdila o negativnem testu veljajo le 48 ur. Klunova ob tem pravi:

Ob tem v šmarskem zdravstvenem domu ljudi še vedno pozivajo k cepljenju proti covidu-19. Tudi nanj se ni treba naročati. Interes se je spet povečal:

Precepljenostv občinah Obsotelja in Kozjanskega je sicer še vedno pod slovenskim povprečjem. Kaj kažejo aktualne številke?

V šmarskem zdravstvenem domu v teh tednih cepijo tudi proti sezonski gripi. Odziv je dober, Klunova pravi, da so porabili že več kot tisoč doz cepiva. Urnik cepljenja tako proti gripi kot prosti covidu-19 najdete TUKAJ.