junij 13, 2019

Novi Salon zdravja vabi v Radence

V Zdravilišču Radenci so včeraj odprli Salon zdravja, v katerem je pitje dobrodejne izvirske mineralne vode po novem prav posebno doživetje. Gostje zdravilišča si jo lahko sami natočijo kadarkoli v dnevu in uživajo v njenih blagodejnih učinkih. Mineralna voda je najdragocenejša naravna danost Radencev, po vsebnosti CO2 pa se uvršča med najbogatejše mineralne vode v Evropi.

Dr. Andrej Vugrinec, strokovni vodja v Zdravilišču Radenci, in direktorica hotelov v Zdravilišču Radenci Vesna Maučec. (Foto: Simon Koležnik)

Pitno dvorano, v kateri so si gostje neposredno iz izvira lahko natočili blagodejno mineralno vodo so v Zdravilišču Radenci po več kot 40 letih prenovili in jo nadgradili v Salon zdravja. »Želeli smo, da predstavlja Zdravilišče Radenci v malem, torej prostor, v katerem se naši gosti dobro počutijo in prav tukaj začnejo proces skrbi za svoje zdravje, ki se nato nadaljuje skozi celotno njihovo bivanje pri nas,« je med drugim ob odprtju prenoveljenega Salona zdravja povedala direktorica hotelov v Zdravilišču Radenci Vesna Maučec.

V prenovljenem Salonu zdravja v Zdravilišču Radenci organizirajo tudi različna predavanja in svetovanja zdravnikov ter skupinske vaje za boljše počutje in zdravje, ob odprtju prenovljenega salona pa je strokovni vodja v Zdravilišču Radenci, Andrej Vugrinec izpostavil tudi njihovih 5 ritualov zdravja:

 

Hennova pitna kura je dobila ime po zdravniku dr. Karlu Hennu in na edinstven način ohranja in krepi zdravje. Izjemno je učinkovita pri nizkem krvnem tlaku, kroničnem zaprtju ter za preprečevanje sečnih kamnov in osteoporoze. Kopanje v mineralni kopeli s C02 izrazito okrepi odpornost organizma, pomaga uravnavati tlak in izboljša počutje. Od vaj za zdravo srce priporočajo plavanje v termalni vodi, lahko pa se pridružite vodeni vadbi za zdravo srce, ki jo prilagodijo zmožnostim sodelujočih in poteka pod vodstvom fizioterapevta oz. športnega animatorja. Uživanje jabolka na dan ima, tako kot pitje mineralne vode, številne koristi na zdravje, na pohodu med vrelci življenja pa se gostje zdravilišča podajo po poti, ob kateri je Karl Henn odkril vrelec mineralne vode. »Pri Železnem vrelcu lahko poskusite znamenito “bubljo”,« je rituale slikovito opisal Vugrinec.

Voda eliksir pomlajevanja
Mineralna voda s C02 iz Radencev je eliksir pomlajevanja in odličnega počutja že več kot 135 let, skozi desetletja pa je nekatere goste prepričala do te mere, da se v Zdravilišče Radenci vračajo že več desetletij. Med njimi sta tudi zakonca Hovnik iz Slovenj Gradca, člana društva Srčni prijatelji Radencev, ki sta pred dobrim letom in pol direktorico Vesno Maučec povprašala, ali bi lahko bila pitna dvorana odprta ves dan, saj sta zaradi urnika terapij le stežka lovila odpiralne ure. »Danes, leto in pol pozneje, sem presrečna, da lahko z možem v mineralni vodi iz Radencev v prenovljenem Salonu zdravja uživava, kadar želiva. Obema, predvsem pa možu, ki trpi za številnimi zdravstvenimi težavami, mineralna voda nadvse pomaga in hvaležna sem zanjo,« je dejala Hovnikova. 

Galerija slik